Aureliano Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 А какъв е черният инструмент, разположен долу, в дясно на предпоследната снимка? :think: Дръжката на дрелката? Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 14, 2005 Автор Отговорено Октомври 14, 2005 А какъв е черният инструмент, разположен долу, в дясно на предпоследната снимка? :think: Дръжката на дрелката? Точно Хората за 18 лева освен дрелката дадоха и някаква дръжка + ограничител. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Станала е работата. Гледам, че не си правил каналчета по продължението на пукнатините за по-добро влизане на кита. Погледни от близо и, ако китът не е влязъл добре, моят съвет е да ги направиш, иначе има голяма вероятност цепките да си личат под боята. PS: Ако отново имаш път натам, погледни дали тези момчета, от които си взел евтината дрелка, нямат и еффтинки оберфрези за 40-50 уева. Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 14, 2005 Автор Отговорено Октомври 14, 2005 (Редактирано) Ами след като шлайфам ще видя какъв е ефекта и ако трябва ще направя каналчета. Имам едно много неприятно съмнение, че тоя кит няма да свърши работа. Нещо много бавно съхне и седи един такъв трошлив. Май ще ходя да си взема друг или ще си забъркам самичък. пс. Ще разгледам следващият път - мисля, че я взех от Практикер. псс. Освен всичкото, добрите хорица са сложили и едни резервни четчици в кутията - как да не ги обикнеш Редактирано Октомври 14, 2005 от niki123bg Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 (Редактирано) Под боята можеш да сложиш акрилен грунд. Продават го на спрейове за около 4.50 лв. Шлайфа се с шкурка 250 до 600. Доста е твърд. Преди да пръскаш, трябва да изшлайфаш цялото тяло, след това - грунд, шлайфане, грунд, шлайфане .... - докато стане перфектно покритие. След това вече боядисваш. Редактирано Октомври 14, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 14, 2005 Автор Отговорено Октомври 14, 2005 Под боята можеш да сложиш акрилен грунд. Продават го на спрейове за около 4.50 лв. Шлайфа се с шкурка 250 до 600. Доста е твърд. Къде го има това чудо и какво по-точно пише на спрей-а? За тялото няма смисъл - там си има доста гладко покритие, но за главата на грифът ще трябва, иначе ще пръскам сто милиона пъти докато покрие като хората. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Предполагам, че е нещо като шприц-кит (ако не и същото) По принцип пръскат дървото със специален sealer. Аз лично не съм виждал такова нещо. Шприц китът върши невероятно добра работа, а pacman беше казал, че някакво лепило също става за sealer. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 15, 2005 Отговорено Октомври 15, 2005 Пише "Body Primer", в долната част - Acryllic, Сив е на цвят като се пръска, опаковката е червеникава. Цитирай
I=====I Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 В крайна сметка дрелката се намери и ето резултатите: Цепнатината от едната страна на грифа: Цепнатината от другата страна: Винтовете: 4 отвора леко под ъгъл, така че да мога да ползвам по-дълги винтове: Винтовете от едната страна (ужасна снимка): Винтовете от другата страна (ужасна снимка): Яко мацане с кит: Намацано навсякъде, където имаше драскотини: Ето го и въпросният гриф в по-близък план: Стана бая здраво. Определено винтовете вършат работа, или поне на първо четене. Ще видя като сложа грифът какъв ще е резултата, но в момента не се усеща движение като се натиска/дърпа за разлика от предишното състояние. Засега толкоз. Утре пак Съвет към теб и всички които постват снимки, в НИКАКЪВ случай не ползвай светкавица при близки детайли още повече ако са с отразяваща повърхност. Засили околната светлина и прецени посоката на сенките. Поздрави. Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 16, 2005 Автор Отговорено Октомври 16, 2005 Съвет към теб и всички които постват снимки, в НИКАКЪВ случай не ползвай светкавица при близки детайли още повече ако са с отразяваща повърхност. Засили околната светлина и прецени посоката на сенките.Поздрави. Благодаря за съвета, това и ние го знаем, но не разполагам с необходимите осветителни тела - така че, за без пари - толкоз Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Айде, като боядисаш тялото да пратиш снимки! Цитирай
Turin Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Благодаря за съвета, това и ние го знаем, но не разполагам с необходимите осветителни тела - така че, за без пари - толкоз Лек оф-топик, но все пак си е по темата горе-долу - става дума за снимките на инструментите ни За снимките - не зная с какво снимаш; ако е цифрово - не намирам във файловете EXIF. Все едно Наистина не трябва да се удря с трескавицата, когато обектът е така лъскав и е толкова близо. Има няколко начина за по-добри снимки - можеш първо да изключиш светкавицата (пак казвам, не зная с какво снимаш; има някои "сапунерки", на които за ужас на такива като мен светкавицата не може да се изключва...). Ако снимаш в затворено помещение (като твоя случай използвай амбиентно осветление от стайната лампа, от настолна... дори може и спот за четене да свърши работа. Включи всичко, което имаш, с две думи. Ако към китарата блестят директно крушките и крушките не са матови, сложи някаква прозрачна хартия през лампите - колкото да направи светлината по-мека и да няма отблясъци. Снимай при по-високо ISO. На цифровите апарати може да се регулира, а за филмовите - сложи в апарата лента с високо ISO. В случая става дума за стандарт за чувствителност - по-високото число значи по-голяма чувствителност, съответно можеш да снимаш при по-ниска осветеност Гледай китарата да е на фокус и всичко да е в кадъра. Дребните детайли може и ние сами да си ги увеличим Но трябва да са на фокус, иначе нищо не се вижда. Не ти разводнявам темата - и на мен ми е страшно интересно какще изглежда китарката накрая! Затова и тия съвети за снимането - та да излязат готини снимки Хайде и чакаме снимките накрая - моят Пълдин също чака да го кусуря ) Само време да намеря и аз Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 17, 2005 Автор Отговорено Октомври 17, 2005 (Редактирано) Благодаря за съвета, това и ние го знаем, но не разполагам с необходимите осветителни тела - така че, за без пари - толкоз Лек оф-топик, но все пак си е по темата горе-долу - става дума за снимките на инструментите ни За снимките - не зная с какво снимаш; ако е цифрово - не намирам във файловете EXIF. Все едно Наистина не трябва да се удря с трескавицата, когато обектът е така лъскав и е толкова близо. Има няколко начина за по-добри снимки - можеш първо да изключиш светкавицата (пак казвам, не зная с какво снимаш; има някои "сапунерки", на които за ужас на такива като мен светкавицата не може да се изключва...). Ако снимаш в затворено помещение (като твоя случай използвай амбиентно осветление от стайната лампа, от настолна... дори може и спот за четене да свърши работа. Включи всичко, което имаш, с две думи. Ако към китарата блестят директно крушките и крушките не са матови, сложи някаква прозрачна хартия през лампите - колкото да направи светлината по-мека и да няма отблясъци. Снимай при по-високо ISO. На цифровите апарати може да се регулира, а за филмовите - сложи в апарата лента с високо ISO. В случая става дума за стандарт за чувствителност - по-високото число значи по-голяма чувствителност, съответно можеш да снимаш при по-ниска осветеност Гледай китарата да е на фокус и всичко да е в кадъра. Дребните детайли може и ние сами да си ги увеличим Но трябва да са на фокус, иначе нищо не се вижда. Не ти разводнявам темата - и на мен ми е страшно интересно какще изглежда китарката накрая! Затова и тия съвети за снимането - та да излязат готини снимки Хайде и чакаме снимките накрая - моят Пълдин също чака да го кусуря ) Само време да намеря и аз Пак да благодаря на всички отзовали се, но във въпросното помещение - разбирай хола нямам никакво свястно осветление освен малко индиректно осветление под формата на лампи светещи в посока към тавана. Въпросната сапунерка (Canon A60) е на мнение, че трябва да се снима при F2.8 на скорост 0"8. Независимо, че тая работа никак не ме притеснява, при липсата на подходящ статив мисията е невъзможна - иначе нямам нищо против. Да - може да си играя с ISO-то, но резултатът е една прекрасна снимка с много шум - т..е все тая. Имам и една Praktica-а с фиксиран обектив 50мм и F1.8 и вероятно снимката ще стане малко по-добра при липсата на светкавица, но липсата на светлина е непоправима. Както казваше един велик фотограф - "Ако бях господ - първите ми думи щяха да бъдат - нека бъде светлина". Имам от кого да взема техника, но не считам за нужно. Който не го кефи светкавицата - да не гледа. Като стане китарата, ще се постарая да я снимам като хората. За междинните етапи - толкова Както и да е - фотографията е друга тема. По въпроса с пълдина - в неделята ми разясниха как се шприцва - смятам да пробвам и да докладвам - има си техника. Редактирано Октомври 17, 2005 от niki123bg Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Надушвам, чв ще стане дзвер Какъв цвят ще бъде? Може да я направиш sunburst - по този начин хем ще имаш transparent finish и в средата ще ти се вижда дървото, хем отстрани цепките и китът ще бъдат покрити с боя. Задната страна на грифа ще я боядисваш ли или си решил да я оставиш открита? Абе въобще раздумай да знаем какво да очакваме и да сравним с резултатите. PS: И аз да се обадя (като човек, който вече е успял да потроши два чужди фотоапарата). Ако нямаш изкуствена светлина в хола, за да снимаш без светкавица, пробвай през деня, като махнеш щорите или отвориш прозорците. Най-лесният вариант е просто да снимаш пез деня на открито. Но всичко това ти го знаеш и щом не си го направил досега, значи нямаш възможност. Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 18, 2005 Автор Отговорено Октомври 18, 2005 Mного се надявам да стане дзвер Смятам да боядисам тялото в червено, грифът също ще му пръсна главата в червено, но само отпреде, отзад ще бъде само лак. Хардуера ще е никелиран - ключове, врътки на потенциометри и т.н. Ето засега докъде съм я докарал: Нещо, което ме изкефи - отпред и отзад китарата е фурнирована. Не знам дали това е добре или зле за звука, но ме кефи Леко се разколебах, дали да не я шлайфам като хората и само да я лакирам. За съжаление, дупките запълнени с кит никак не изглеждат добре и просто нямам избор. Тук съм я пръснал с "кит за пръскане" на Faust. Много ясно си личи как никакъв ме няма в шприцването - бая поолях, ноо тва е положението. Последва яко шлайфане и следващите няколко пъти се старах да пръскам по-пестеливо и горе долу се получи. На следващият ден ми обясниха как се прави тая работа, ама малко след дъжд качулка. Както и да е - поне за боята и после за лака ще се постарая. Купих си нови ключове и трябваше да запълня отворите на винтовете от старите ключове. Забърках си собственоръчно малко кит и запълних обилно. Наложи се също да разпробия със свредло 10-ка заради новите ключове и за малко да опропастя целият проект, но слава богу главата на грифа е все още цяла. Това е след като изсъхна и леко е шлайфано. Ето и част от новият хардуер: Бавничко става, но кво да се прави - такъв е живота... Цитирай
Recommended Posts