chris_barnes Публикувано Октомври 9, 2005 Публикувано Октомври 9, 2005 Искам да запитам всички тук...щот гледам че повечето само за сола приказват..според вас солата ли са в основата на всичко и значи ли че ако един китарист(група) не свири сола...според вас той за нищо не става?? Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 хаха вие да не общувате с телепатия че пускате 2 еднакви теми за един ден абе всеки си свири каквото го кефи от всичо трябва да се свири Цитирай
black_waltz Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Искам да запитам всички тук...щот гледам че повечето само за сола приказват..според вас солата ли са в основата на всичко и значи ли че ако един китарист(група) не свири сола...според вас той за нищо не става?? не е нужно да свириш сола за да си ултра як китарист, за пример ще дам джеимс-а от металика... ееми пича пичти не свири сола ама такива рифове мисли... добър китарист е идеиният, този който има собствен стил на свирене, който е развил собствена техника....ей тва са мойте критерии за добър китарист Цитирай
trendkiller Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Искам да запитам всички тук...щот гледам че повечето само за сола приказват..според вас солата ли са в основата на всичко и значи ли че ако един китарист(група) не свири сола...според вас той за нищо не става?? не е нужно да свириш сола за да си ултра як китарист, за пример ще дам джеимс-а от металика... ееми пича пичти не свири сола ама такива рифове мисли... добър китарист е идеиният, този който има собствен стил на свирене, който е развил собствена техника....ей тва са мойте критерии за добър китарист Дам ,вярно е тва дето каза Alexi_Laiho ,но също и работата е там ,че за да можеш да измислиш някое яко и интересно соло ,трябва адски много блъскане - не само технически упражнения ,но и трябва да отбираш от теория (колко вече си зависи от стилът ,който свириш) .Също така добрият соло китарист трябва да има добро фразиране ,мелодичност и такива пинизи .Докато яки рифове може да измисли всеки с добър слух и който е слушал разнообразна музика .Просто всичко си зависи от това ,каква музика слушаш и към какъв стил искаш да се ориентираш - естествено ако ще забиваш ню-метъл ,не ти трябва да си ненормалния импровизатор-виртуоз Цитирай
AXE Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Искам да запитам всички тук...щот гледам че повечето само за сола приказват..според вас солата ли са в основата на всичко и значи ли че ако един китарист(група) не свири сола...според вас той за нищо не става?? Някой май се е комплексирал, че не свири сола Цитирай
npace Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 виж ми подписа иначе някои песни просто си предразполагат към соло докато има такива, които са си много по-добре без соло Цитирай
Crimson Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 виж ми подписа И изведнъж, докато съм се замислил над този толкова дълбоко смислен и фрустриращ подпис, ненадейно поглеждам към аватара на AXE и..... си пускам "Cowboys from Hell" следван от "Walk" ..... .....после си казвам:"Да, да свириш сола е ВЕЛИКО!" R.I.P.Dime Цитирай
rummy2002 Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 според мен и 3 осмини са достатъчни са мо да знаеш как и къде,мен ме кефят бавните сола,НО бъкани с арпежчета от време на времез ада не ми се приспива,а бе Нирвана свириха ли сола,че не помня,ама си е гот нали Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 10, 2005 Автор Отговорено Октомври 10, 2005 Axe,не съм се комплексирал въобще че не свиря сола защото никога не съм искал да го правя..може би 1 от причините е че всеки (почти всеки ) китарист 2 месеца след като е купил 1вата си китара (май китарист е силно казано) почва със солата...те не са за всеки , пък и от друга страна ако всички искат да свирят сола , кой ще свири ритъма??аз слушам Метълкор и не се занимавам с тия неща... бих препоръчал на хората от форум'а да си пуснат Stampin' Ground - Officer down и да се изкефят!! Цитирай
Shai Hulud Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 А и от соло до соло има огромна разлика... 'Another Brick In The Wall Pt.2' Цитирай
Demon_A_Go-Go Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 Нямам нищо против солата ,но на мен най ми харесват китаристите дето си свирят ритъм и му добавят кратки солца .Вместо да свириш 2 минути стендартен ритъм с квинти и кварти и после соло 2 минути просто си вкарваш солото в ритъма ама на части .Примери Нуно Бетенкорт - Кюпид'с Дед ,Стив Вай - Дай То Лив ,Ерик Джонсън ,Джейк И Лий .Това е идеалният вариант за мен . Цитирай
wessy Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 (Редактирано) аз ако правя сола са в стил Кърк Хамет ( ) или някакви бавни мелодични други не съм се и опитвал кат са замисля някак си не ме влече не изпитвам липса чесно казано Stampin' Ground - Officer down пич ей тая песен ...... мноу любима солата не й липсват ! реже глави всякакви Редактирано Октомври 12, 2005 от wessy Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 13, 2005 Автор Отговорено Октомври 13, 2005 даммз...яка е..ние я правим кавър и най-якото е че барабаниста ни реже глави и я правим 1 към 1...само дето вокала не може да е като оня изрод..ама тва е 1 друга тема...м/у другото има ли софийски банди в тоя форум??? на някой не му ли се излиза да посвири някъде...МЕТАЛКОР???ако някой е навит мой да драсне 1 лс Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Октомври 16, 2005 Отговорено Октомври 16, 2005 като стана въпрос за солата--искам да ви попитам--тука някуде четох че постоянно говорите за някви твхники--наричате ги--скали--и арпежи--какво точно представлява това--даите примери с някое соло на някоя песен и ако има други пак такива техники с някакви наименования да ми ги кажете плс плс Цитирай
Recommended Posts