Jump to content
Българският форум за музиканти

Empty Mind


Recommended Posts

Браво! Много обичам акустични инструментали, особено когато са жанрово еклектични и леко експериментални.

 

С тая уговорка (че ми харесва) - малко доброжелателна критика:

 

- Тоя mind май не е empty, а е доста overcrowded :thumbup: Много 'народ' в тая пиеска, много успоредни разговори на тоя пазар - чак си пречат да се усети красивото в отделните мотиви.

- Много ансамблови партии имат 'солов' характер, опитай да стегнеш аранжимента, така че със всеки даден момент да няма 'конкуренция' за вниманието на слушателя. Сега на моменти няколко мелодични линии викат 'Чуй ме и мене', а могат да се чуят като взаимно си 'правят път'. Не е необходимо да намаляваш броя на партиите, а да им дадеш подобаваща роля във всеки участък: и едногласни, мелодични партии могат да имат акомпаниращ характер (докато другаде се развива солова мелодия) - и да се преливат/редуват в тоя план

- Ритмично също е претоварено: перкусията не оставя 'въздух' като са запълнени всички осмини до една (че и 16-тини) през цялото време; върху нея някои от китарните партии са също доста грануларни (изградени от малки стойности) и не навсякъде синхронизирани по акцент или фигура с основополагащия ритъм. Текстурата може да се поизчисти и общият ритъм да се подтегне.

- В записно отношение също може още по-добре (нещо е направено) да се разграничат партиите по тембър, присъствие и позициониране 9в дълбочина и ширина). Още по-грижовно смесване и (не на последно място) мастеринг също ще го подобрят забележимо.

 

Помисли дали може, след цялото преживяване, на слушателя да му остане една (!) мелодична темичка, която да си подсвирква/тананика несъзнателно на път за вкъщи...

 

Но всичко това са 'фини настройки' - в парчето има хляб, работи го още и чакаме нова версия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отделеното време и критиката. :thumbs_up:

Започнах го вчера и го завърших днес. По него работих не повече от 5-6 часа. Знам, че може и по добре, но засега искам да си почина от него... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На всички... :) Може да поработя над него да е малко по завършено. Има "малки" грешки в баса на две места, но уволних басиста и оправих работата :thumbdown:

За перкусиите смесих семпли от програмата Reason-3 и си поплясках с ръце...китарата ми също отнесе шамари :D , но на записа не се чува много добре.

Иначе смесвах пак, но варианта стана прекалено електронен, а идеята не беше такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Мерси. ;)

Направих нов микс, но този път се опитах да направя и мастеринг. Мисля да го оставя така и изобщо да не си играя повече с него.

http://www.zshare.net/audio/57753920aaae564c/

Грешката допусната от "басиста" вече я няма. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Мерси. ;)

Направих нов микс, но този път се опитах да направя и мастеринг. Мисля да го оставя така и изобщо да не си играя повече с него.

http://www.zshare.net/audio/57753920aaae564c/

Грешката допусната от "басиста" вече я няма. :cheers2:

 

Ей това е вече много по-ясно и стегнато, направо си е парче. Само финала не ми е баш по вкуса (отрязано ми звучи - особено на пад-чето мотива - една финална нота му липсва поне - и с нея един удар/акорд на китара/и) - но може пък такъв да ти е бил творческия замисъл.

 

Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.