Jump to content
Българският форум за музиканти

Упражнения на възглавница или пад?


Recommended Posts

Някой казват че като свириш упражнения със палките върху възглавницата и развиваш доста стабилна техника и контрол а други казват че по добре било да се свири на пад защото пада чат-пат симулира барабанчето и също се развива стабилна техника и контрол

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свири и на двете <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D"> На възглавници,на падове,на колене,с палки,без палки....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда свири на както на барабанче, така и на по меки повърхности и с различни палки.....

свирене му е майката <_<

 

Ето едно линкче, момчето показва и обяснява :D:);)

 

:)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз никога не свиря на възглавница! Покрий си барабанчето с 1,2,3... пласта кърпи, вземи си по-тежки палки, но да е барабанче или пад. Така не губиш усещането за отскок, но пак създаваш повече тренировка за ръцете. Цялото това мъчение има смисъл като свириш предимно упражнения за издрлъжливост. Когато свириш нещо продължително време (разбирай 2-3-4-5мин. като продължително), тогава работиш за издръжливост, когато свириш кратки откоси (например 1 или 2 квартоли от единици, двойки и т.н.), тогава работиш за бързина и контрол. В каквото и да искаш да станеш по-издръжлив, сложи си период от време, който да покриеш - например лява/дясна за 3 минути, сваляш темпото до толкова, колкото ще ти е удобно да го задържиш точно за 3-те минути.

 

Примерни упражнения: RRRR LLLL (осмини - 2мин.); RRRR RRRR LLLL LLLL (осмини - 2мин.); RRRR RRRR RRRR LLLL LLLL LLLL (осмини - 2мин.); RRRR RRRR RRRR RRRR LLLL LLLL LLLL LLLL (осмини - 2мин.); RLRLRLRLRLRLRLRLRLRL... (шеснайсетини - 2мин.); - почни с темпо 150 например. Същите упражнения могат да се приложат и в краката, както и с крака и ръце в унисон. И не забравяй, че целта на тези упражнения не е да ги свириш перфектно, а правейки ги да ти влезнат в полза за нещата, които свириш попринцип. За няколко месеца ще забележиш огромна разлика в свиренето ти. Успех! :greenangel:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.