Kelly Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 (Редактирано) 0.43 инча 1.09 милиметра е иначе(са кво ше си мерим перцата ли ) ааа,така кажи!!!така е друго нещо а аз първото перце,което си купих ми остана най-любимото и все с него си свиря-0.81 мм.- а съм си го купувала толкова отдавна,че тогава и идея си нямах от перца ,ама се оказа най-удобно и най-яко ! :guitar: и как не съм го загубила досега не знам :think: опа,сори за офтопика Редактирано Октомври 8, 2005 от Jolene Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 аз си купувам жълти каот паднат на килима веднага ги откривам иначе има едни камуфлажни дето майки ебЪт ако ги изтървеш Цитирай
Morello Отговорено Октомври 8, 2005 Автор Отговорено Октомври 8, 2005 (Редактирано) Съжалявам че ви прекъсвам и сори за оффтопика, ама някой знае ли поне онезъ металните тръбички за същата цел пак Редактирано Октомври 8, 2005 от Morello Цитирай
npace Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 е за метални тръбички не бях чувал вземи си дебели перца, пък и с тях е по-лесно да се свири бързо Цитирай
ALBIREO Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Тръбички продават в малкия цум на втория етаж и във Фактор - поне там съм виждал Цитирай
npace Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 е какво представляват тея тръбички? Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 (Редактирано) Еми.. метална тръбичка. Слагаш я на някой пръст на лявата ръка или там с която се размотаваш по грифа (обикновено безименния или кутрето) и почва слайд-о-мания Аз тоя номер го правя с подръчни срества, отверки, вилици, пили, шишета, прочие :green: Иначе е готина гъзарийката. Bad Horsie на Стиви Вай започва с такава хава. Също и някво соло на Хамет имаше, мисля че Ain't My Bitch. Редактирано Октомври 9, 2005 от Icarus Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Аз доколкото се досещам в песента Love conquers all (Deep Purple) , Ричито свирише цялата ( ) песен с такова чудо ... Цитирай
NitroBGA Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 За това, за което бяха последните офтопици : викат му Слайд, има ги по 5- 10 лв, метални, пластмасови, стъклени. Не мислите ли, обаче, че вместо да упътите човека вие го обърнахте на "аз свиря с пеце дебело еди колко си милиметра, което е еди колко си инча, което ми напомня за времето, когато бях дете...." Няма и едно мнение по темата а за тези, които ще продължат да спамят - аз свиря с 3 милиметра и ми е адски интересно какво е това перце SlidePick, така, че айде малко по темата. Цитирай
trendkiller Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Предполагам ,че едно такова перце би било яко за sweep-tap арпежи .Или поне аз бих му измислил такова приложение - да кажем свириш някъв суийп арпеж от пета струна (примерно) и като стигнеш до първа (където трябва да се пада тапинга по принцип) ,вместо да "тап-неш" въпросТното прагче с пръст ,"тап-ваш" с перцето и после го плъзгаш и връщаш по струната .Но то това по принцип си става и с нормално перце ,просто с металното предполагам ,че ще се чуе значително по-отчетливо .Ако пък някой схване какво точно написах .... Цитирай
NitroBGA Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 А въобще сигурно ли е че са метални !, защото никой самоуважаващ себе си музикант няма да свири с метално перце (струните да не са от закалена стомана, че да ги жулиш като задник на студентка :read: ) Цитирай
Morello Отговорено Октомври 9, 2005 Автор Отговорено Октомври 9, 2005 (Редактирано) вместо да "тап-неш" въпросТното прагче с пръст ,"тап-ваш" с перцето и после го плъзгаш и връщаш по струната .Но то това по принцип си става и с нормално перце ,просто с металното предполагам ,че ще се чуе значително по-отчетливо .Ако пък някой схване какво точно написах .... Хвана ми горе-долу идеята това е едно от приложенията @NitroBGA - да, предполагам и от снимката личи че са от друг материял, незнам какъв точно метал Редактирано Октомври 9, 2005 от Morello Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 А въобще сигурно ли е че са метални !, защото никой самоуважаващ себе си музикант няма да свири с метално перце (струните да не са от закалена стомана, че да ги жулиш като задник на студентка :read: ) Дедазнам, хора всякакви. Брайън Мей нали уж свиреше с някаква монета? :think: Цитирай
Recommended Posts