kkertev Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Всеки си има вкус-казало кучето и си близнало задника Цитирай
billymilano Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Да бе!!! Важното е да няма сърдити!!!! Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Аз единственото което не харесвам на гардовете е , че държат адаптерите във въздуха и определено скапват състейна и не звучат така плътно ако са монтирани в дървото (същото се отнася и за капачките). Но пък затова си има разни трикове които аз лично прилагам (натикване със спец. сив дунапрен - трика е на Сатриани и Еди Ван Хален , завинтване в дървото, добавяне на дърво и така) Но никой неможе да ми каже, че RG550 е грозно... RFR финиша с черния гард ме кара да... ... Цитирай
abn0rmal_J Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 RG1570 SDB(prestige) като моята : ))) не бих и сложил пикгард мн си е красива и така! Цитирай
Fenix Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Но пък затова си има разни трикове които аз лично прилагам (натикване със спец. сив дунапрен - трика е на Сатриани и Еди Ван Хален , завинтване в дървото, добавяне на дърво и така) би ли споделил малко повече по въпроса, че ми стана интересно... Цитирай
Daniel_V Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 ^Трика с дунапрена е прост - натикваш пространството между адаптера и дървото и/или платформата на която е закачен и така намаляваш възможноста от микрофоний. Сатриани го практикува и от него съм го научил. А за монтирането директно в дървото - това си е изпитано. Състейна се подобрява малко (но достатъчно). Няма да изпадам в дълги пояснения, но накратко - адаптера вибрира заедно със тялото по-добре и не се позволяват свободни трептения. Не мога да го обесня много ясно теоритично, но смятам, че всеки китарно-образован човек ще се досети за какво става приказка. Аз лично усетих доста по-дефиниран тон, а състейна се подобри малко. Добавянето на парче дърво е лесен трик да си олесните работата при дирекно монтиране. (и да избегнете излизането на винтовете от другата страна... особено при тънки китари като Ibanez S ) Повечето китари със гардове/рингове(капачки) имат малки дупки издълбани повече заради стърчащите винтове за монтирането на адаптрите. Трика е да се запълнят тези дупки за да се завинтят отгоре новите винтове на дирекно монтирания адаптор. Режете си малки парчета дърво (махагон в моя случай) и ги оформяте на ръка във формата на дупката така, че с достатъчен натиск да влезнат здраво. Преди да ги монтирате е добре да направите резбата за винта за да не стане фал после. Останалото е ясно - натиквате "тапите" (ако искате и лепите, но не препоръчвам... просто няма смисъл след като са вкарани с натиск, а и после няма как да ги извадите ако са залепени), подлагате достатъчно донапрен(или друг мек материал) и завинтвате адаптрите. Единствения минус на така монтирани адаптри е, че височината им няма как де се регулира. Веджъж се мери и преценява. Ако някой иска като сменям струни по-натам ще спретна и снимков материал. Поздрави! Данио Цитирай
Fenix Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Мисля, че има малка обърквация за дунапрена Ма ще го оставим за Л.С. иначе си много прав за адаптерите монтирани в дървото Цитирай
Recommended Posts