AlexiLaiho Публикувано Март 21, 2009 Share Публикувано Март 21, 2009 Здравейте, наскоро айбанез-ите с pickguard взеха много да ми харесват.Моята китара е Айбанез RG370 (без pickguard). Чудя се дали би било възможно да си направя такъв, дали се продават, както и дали ще може да се монтира безпроблемно. Ако някой е правил това до сега, моля да сподели мнение. Благодаря п.с Мисълта ми е да си направя красив pickguard, който да съответства на цвета на китарата, например нещо като това http://www.queeninstrumentosmusicales.cl/n...uard_gio_2h.jpg Всички идеи и съвети са добре дошли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Март 21, 2009 Share Отговорено Март 21, 2009 (Редактирано) Просто си взимаш един гард и го монтираш. Виж как е енаправено RG770 - пикгарда е декоративен. Но си помисли има ли смисъл - ако решиш да го махнеш ще останат дупки по тялото. ПС. Спомних си, че един колега от форума беше направил така един престиж - много шик стана. Редактирано Март 21, 2009 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorko_Beliata Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Минавам само да кажа, че е много добре изглеждащо Така преди да взема X-а направо се бях влюбил в RG350EX - со белия пик-гард! Красотичка! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Ако просто вземеш нов пикгард и го сложиш отгоре на китарата, след това ще имаш проблеми със слагането на потенциометрите и превключвателя за адаптерите. И аз обмислях този вариант скоро. Това е така, защото на китарите с пикгард всичко това е монтирано директно върху пластмасата, а на RG370, или която и да е друга китара без "капак" отдолу ще ти остане и слоят дърво и няма да можеш да завиеш гайките, които държат потенциометрите, защото ще стане много дебело. Освен това и 5-степенният превключвател няма да може да превкючва на крайните позиции, защото пластмасата отгоре ще пречи, според мен. При китарите с пикгард дървото е издълбано отгоре, затова няма отвор за електрониката от задната страна на китарата, а само мястото, където са пружините на флойда - всичко останало е захванато за пластмасата, а не за дървото. Та според мен удачно решение е да се сложи някакъв тънък материал - например да се залепи някакъв вид фолио или винил, предварително изрязани по формата на пикгарда - хем ще се постигне желания визуален ефект, хем и дебелината е пренебрежимо малка и няма да пречи на останалите неща. При такъв вариант обаче няма да можеш да махнеш рамките на адаптерите, защото иначе няма да има какво да ги държи Едит: С нов пикгард може да стане, ако решиш да направиш така, че потенциометрите и превключвателя да са "вкопани" в пикгарда, т.е. да разшириш отворите, където ще влизат потенциометрите и ключето, така че да не докосват пластмасата, но не знам как ще изглежда. Редактирано Март 22, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 А колегата дето даде за пример РГто? Все пак там са изрязани отвори за винтовете на адаптерите. Но и те са от тези без капачки по принцип... ето много детайлна картинка http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...30196db84f2.jpg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Ами виж, при това RG с прозрачния пикгард, може резбата на потенциометрите да е по-дълга и съответно въртящата се част да е по-дълга нагоре - модели всякакви. Аз имах предвид специално за китарата на AlexiLaiho - Ibanez RG370 без да трябва да се купуват нови потенциометри и т.н. С нови такива определено ще стане без особени главоболия. А и това, че адаптерите са завити направо в дървото на тази RG770 е от доста голяма помощ, несъмнено Редактирано Март 22, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Глупости... объркваш момчето. Аз как на S5470-ката дето е с капачки ги монтирах дирекно в дървото? Хем полезно, хем повече ме кефи. а за резбата на потенциометрите - достатъчно е да махне шайбите и ще му стигне резбата. Всичко ще си стане. Да хване един стар пикгард от RG и по него да му изрежат на лазер от материала който иска. При Капъша има толкова различни разцветки плоскости за тази цел. Прави го като на RG770 и е готово. Тва с винила или фолиото е баш българска му работа . Както споменах колегата K.Kertev беше направил неговия престиж така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Я дай снимка да видя какво си направил, че нещо не те разбрах. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Ще ти дам албума в Снимка.БГ направо, там ги качих. Към края са новите снимки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Ок, ок, спокойно Щом става - всичко е наред. Ако ще има истински пикгард, няма да му се наложи да ги слага директно на дървото така или иначе, освен ако не реши да направи като теб Редактирано Март 22, 2009 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Daniel_V Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Виж RG770 как е отрязано около switch-а. Ето така е най-добре. ПС. Имайте предвид, че монтирането дирекно на адаптри не е лесна работа. Особено при тънка китара като S-а. За пояснения - на ЛС. Редактирано Март 22, 2009 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kkertev Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 Дам,проекта си заслужава определено става доста по добра китарата.(визуално). Не се притеснявай за адаптерите ключа и потенциометрите, просто се разширява пигарда за тях. Ето какво постигнах на бившата ми: Поздрави:ККертев Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorko_Beliata Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 ^ Тъкмо да напиша "Ама това не е ли RG350DX?", и видях че не е Каква е? На Престиж Suede Black мяза... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kkertev Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) RG1570 SDB(prestige) Редактирано Март 22, 2009 от SINERGY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Март 22, 2009 Share Отговорено Март 22, 2009 без да се сърди някой!!!! ама с тия пикгардове не ви ли е ресторантьорско малко... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts