bObi93 Публикувано Март 16, 2009 Публикувано Март 16, 2009 Здравейте! Още като малък започнах "музикалната си кариера" като пеех като поп със черга от едно столче на гърба си След това минах през фаза в която се мъчих да пея опера,и майка ми и баба ми винаги ми казваха че пея много хубаво.От доста години не бях пял,но в последната година ужасно се привързах към музиката.Не изпускам ден без да пея по няколко любими песни. Та да си дойда на въпроса.Ако да кажем мога да пея правилно (не фалшиво,или малко) , като правя упражнения за гласа ми, той ще се изчисти ли,ще почне ли се по добър и "сигурен" да става , или просто ще си седя на едно място... Естествено имам намерение да отида и при някой който може да ми каже дали мога да пея и дали имам някакъв шанс... Цитирай
bulby Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Естествено, че с работа (почти) всичко се постига! Да не мислиш, че Фреди Меркюри просто си е отворил устата и е станало? Зад тоя глас, освен естествен талант, се крият години целенасочен труд и постоянство. Да не говорим за светила като Стинг и Енрико Карузо (най-великия оперен тенор за всички времена), на които в ранните им години им е било казвано, че никога няма да станат добри певци. Цитирай
VULPINA Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 ^^Kакви упражнения?! Трябва ти вокален педагог като за начало, той ще ти покаже на пианото какви "упражнения" да правиш, за да се изчисти гласът ти и ще ти помогне да не стоиш на едно място А за това дали имаш шанс....шанс за какво? Отговори си сам на въпроса какво искаш да постигнеш в музиката и когато си наясно с целта си.....атакувай! Успех Цитирай
SvM Отговорено Март 21, 2009 Отговорено Март 21, 2009 Освен всичко казано дотук, вземи се разпявай у вас... Пускай разни инструментали на песни които знаеш, и почвай... Отделно с педагози и т.н. Цитирай
Recommended Posts