billymilano Публикувано Март 14, 2009 Публикувано Март 14, 2009 Понеже не бях свирил доста дълго време (ама много дълго) и ръката ми е загубила гъвкавост, силата на пръстите... та искам да ви попитам дали може някой от вас да ми препоръча упражнения за развиване на техниката? Че всичко каквото се опитвам да изсвиря ми натоварва ръката много. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 Пробвай с гами, при мен вършат много добра работа. Хем си навлизаш в музиката, учиш теория, хем си солираш после с лекота и ЗНАЕШ какво свириш. Свири ги с метроном, на темпо, на което няма напрягане. После постепенно качвай темпото и така Същото можеш да го приложиш и за арпежи, акорди, стари ладове - за всичко, за което се сетиш. А гамите можеш (както аз правя) да ги свириш с alternate picking, а после втори път - само с легато. А за да ти се развие като цяло техниката, а не само отделна област от нея, избери си някоя приятна песен, и си я свири. Цялата - ритъм, соло, пробвай дори вокалите или другите инструменти. Успехи! Цитирай
billymilano Отговорено Март 14, 2009 Автор Отговорено Март 14, 2009 Да, аз така правя... гами... такива работи... пък възрастта си е казала думата... Цитирай
black_waltz Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 Намери си школата на John Petrucci - Rock Discipline и действай Цитирай
sonic syndicate Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 ^ е тия уроци с кво се отварят? Цитирай
Er6m Отговорено Юни 6, 2009 Отговорено Юни 6, 2009 ^ е тия уроци с кво се отварят? "Guitar Pro" - програмата - с нея се отварят *.gp3 Цитирай
Recommended Posts