Jump to content
Българският форум за музиканти

Дилема!


Wicked

Recommended Posts

В момента дрънкам с един Скуайър Джаз Бас, на който напоследък взеха да му дрънчат адапторите(малко, но дразнещо). Гледах нови Сиймор Дънкан, 2бр. - 320лв, демек колкото китарата ми почти. Но днес видях въпросния Корт, който е 350лв. Пробвах го - на пипане си е като моя - което ме устройва идеално, звукът също хубав, с активна електроника, спечели ме. Споделих с продавача какво ме мъчи и естествено ми каза да си взема Корта и че от Скуайър с готини адаптери нямало да стане много по-добре. Идеята ми е, че не гоня супер великия звук, предвид бюджета и целите ми, но искам поне да не бръмчи или да не е по-зле от сега.

Някой с подобни проблеми и идеи за решението им? Благодарско предварително! :)

Редактирано от Wicked
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли обяснил какво е това "дрънчене"? Не ми хрумва какво може да се случи с обикновен пасивен адаптер така че да се получи подобен ефект, освен това би трябвало да е отстранимо.

 

След като смениш адаптерите със сигурност ще има промяна в звука към по-добро, но друга идея исках да споделя.

Купувайки Корт ще имаш два евтини баса (от които Скуайър-а е от по-качествен материал, поне съдейки по описанията дадени от производителите). Целта която си си поставил - да не бръмчи и да не е по-зле от сега е постижима и без подобна покупка. Не е ли по-добре да не харчиш пари за евтин бас сега, а след време - година или колкото е необходимо, да си вземеш по-сериозен инструмент?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да свиря само с единия адаптор - чува се лек брум, а докато свиря с двата заедно - се чува съскане(не е от кабелите или усилвателите). По-сериозен интрумент в моя случай няма смисъл, тъй като звукът на моя ме устройва, стига да няма бонуси откъм шумове. Благодарско отново! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.