Kanara27 Публикувано Март 11, 2009 Публикувано Март 11, 2009 Искам да закупя класическа китара за сина ми който скоро ще навърши 7 години. Въпросът ми е каква е разликата между 1/2 е 3/4 освен в дължината и мензурата. Каква е разликата в ширината на грифа? Забелязвам че на моята китара с нормален размер, ръцете меу се губят спрямо грифа и предполагам по-тънкият гриф ще е по-добре?. Освен това искам да попитам има ли по-тънки найлонови струни каито също биха подобрили положението? Като цяло това е, ще съм благодарен ако ме осведомите и ме насочите към марка и модел(става въпрос за нещо бюджетно, предполагам че китарката ще се използва 2-3 години. Цитирай
prayer4eto Отговорено Март 11, 2009 Отговорено Март 11, 2009 Найлоновите струни са един размер, само имаш разновидност откъм твърдостта на найлона. За предпочитане е белият(прозрачен) найлон, черният отива повече към пласмаса по твърдост и определено не е удобен за начинаещи. Обикновено пропорциите при класическата китара се спазват, така че при 1/2 и 3/4 имаш не само разлика в дължината/мензурата, но и в ширината на грифа. При горното мостче на 1/2 би трябвало да бъде 44-45мм, при 3/4 - към 48мм. С оглед на възрастта на детето, бих ти препоръчал да потърсиш 1/2. След 4-5 години вече може да премине на 3/4 или 4/4. Дотогава удобството му е гарантирано. Откъм марка/модел, по-добре потърси по музикалните магазини, ако няма да я купуваш онлайн. Цитирай
Recommended Posts