Sad But True Публикувано Март 9, 2009 Публикувано Март 9, 2009 (Редактирано) Здравейте, Не знам дали тази тема е за тук или за изработка и ремонт, така че ако модовете решат нека я преместят където и е мястото. Имам следния проблем, купих си адаптери EMG 707TW (активни humbucker-single coil режим)и ги свързах по схемата, показана на картинката Когато изключа neck-a от toggle switch-a, и в същото време потенциометъра му е отворен до край , а bridge-a е включен , но потенциометърът му е затворен, neck-a се прослушва, доста слабо, но все пак достатъчно . Това се получава и при обратната комбинация т.е. bridge – изключен от toggle switch-a и с отворен потенциометър и neck включен от toggle switch-a и затворен потенциометър. Когато затворя и двата потенциометъра, независимо от положението на toggle switch-a, шума нараства, звучи така все едно масата е откачена. Пробвах смяна на toggle switch и презапояване на всички връзки ( около 20 пъти) и нищо не се промени, и шума и прослушвнето останаха. Свързвал съм няколко китари с пасивни адаптери по този начин и никога не съм имал такъв проблем. Моля, колегите от форума, който се занимават по-сериозно с електроника, за съвет. Дали аз бъркам някъде и има ли начин да се отстрани този проблем. Благодаря ви предварително Редактирано Март 9, 2009 от Sad But True Цитирай
simeon4o Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Размени жиците на потенциометъра на усилването: Масата си остава размени местата на жицата към цк ключето и тази от адаптера активната. Цитирай
Sad But True Отговорено Март 9, 2009 Автор Отговорено Март 9, 2009 (Редактирано) ^ Тогава се получава следното : 2 pickups 2 Volumes (Either volume acts as a Master, when switch is in middle position) 2 Tones w/ Gibson Style Toggle Switch А на мен ми трябва independent volume Редактирано Март 9, 2009 от Sad But True Цитирай
Recommended Posts