Jump to content
Българският форум за музиканти

Я предложете някой непретенциозен бас?


anrieff

Recommended Posts

Здравейте, музиканти, аз принципно съм китарджия, обаче от няколко месеца ме гони натрапчивата идея да си взема някое евтино непретенциозно басче - за гигове с приятели и да си придрънквам от време на време вкъщи. Да спомена, че въобще не съм спец относно басовете - свирил съм само ден-два на един и то преди доста време.

 

Бюджетът е 300-400 лева. Свиря метъл по принцип, тъй че съм се ориентирал към най-стандартните рок басове - 4 струни, без активна електроника, засега като комбинация искам да е с един P и един J адаптер.

 

Ходих миналата събота до Динакорд на Искърско Шосе, ама беше края на работното време и успях да пробвам само два: един Stagg (този). Като за мен изглеждаше достатъчно удобен, макар че гледам много го плюят в нета :cheers2: Освен това, за сравнение пробвах и този Hohner - цък, определено по-удобен инструмент, но не ми се дават 1000+ лева :)

 

Друго което съм си харесал, ама май е малко out of budget, е един Cort - този.

 

В крайна сметка, то е ясно, че ще се ходи и ще се пробва наред, ама ще се радвам да ми препоръчате нещо добро (като за тея пари).

Редактирано от anrieff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай Корта като цена качество няма кой да го бие струваше нов 280 лв

Стага е пъти по зле трябва му бая ъпгрейд докато звукне смяна на адаптери ключовете също са слаби

Корта е с добри адаптери с алнико магнити са , звук приличен също и хардуер

Аз също съм си заплюл еди от съшия модел

 

Имах 2 Стага не ти трябва да се занимаваш с тях повярвай ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам такъв Стаг и имам малко по-различно мнение от повечето колеги във форума за него :) Може и да съм случил 1:100 дет се вика, но е факт. Колегата преди мен спомена за слаби ключове, нищо подобно не се случва при мен, дори смея да твърдя, че са перфектни. Имам баса от 4-5 години, никога съм нямал проблем с тях, имало е периоди от по близо месец в които не свиря, вадя го от кейса и тунерът казва, че е перфектно настроен. При продължително и интензивно свирене също няма грам проблем. По отношение на настройката е безупречен! Лично на мен ми е много удобен на лявата ръка, за дясната не чак толкова защото тялото не е скосено, а и разстоянието между струните и тялото не е това, което търся аз.

Като звук естествено не мога да го похваля особено :rocker: Свирене на първа, втора и трета струни звучи прилично, но при четвърта, тоест при ниските работата зазлява както акустично така и през амп, вероятно в голяма степен се дължи на използвания дървен материал.

Общо взето така, май се поовлякох, но се надявам да съм бил полезен :)

Поздрави и успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стага няма как да звукне поне не и с тези адаптери те са 2 килоома просто такъв адаптер няма при нито един производител най малко сплита е 8 - 10 килоома смени му адаптерите и ще звукне но това си е разход до като при Корта не се налага да се прави той си свири добре и с неговите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно тази част с електрониките, жичките, потенциометрите и всички там ел. части ми е доста чужда :( Но това, че не са стока адаптерите на Стага би трябвало да се подразбира като даденост :D Мерси за съвета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yanaha RbX 170 не знам все още дали го има по магазините . Аз имам такъв ( стария ми бас ) и съм много доволен . Но наистина и Cort не са лоши . За Stagg има доста противоречиви мнения .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.