anrieff Публикувано Март 5, 2009 Share Публикувано Март 5, 2009 (Редактирано) Здравейте, музиканти, аз принципно съм китарджия, обаче от няколко месеца ме гони натрапчивата идея да си взема някое евтино непретенциозно басче - за гигове с приятели и да си придрънквам от време на време вкъщи. Да спомена, че въобще не съм спец относно басовете - свирил съм само ден-два на един и то преди доста време. Бюджетът е 300-400 лева. Свиря метъл по принцип, тъй че съм се ориентирал към най-стандартните рок басове - 4 струни, без активна електроника, засега като комбинация искам да е с един P и един J адаптер. Ходих миналата събота до Динакорд на Искърско Шосе, ама беше края на работното време и успях да пробвам само два: един Stagg (този). Като за мен изглеждаше достатъчно удобен, макар че гледам много го плюят в нета Освен това, за сравнение пробвах и този Hohner - цък, определено по-удобен инструмент, но не ми се дават 1000+ лева Друго което съм си харесал, ама май е малко out of budget, е един Cort - този. В крайна сметка, то е ясно, че ще се ходи и ще се пробва наред, ама ще се радвам да ми препоръчате нещо добро (като за тея пари). Редактирано Март 5, 2009 от anrieff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Март 6, 2009 Share Отговорено Март 6, 2009 Взимай Корта като цена качество няма кой да го бие струваше нов 280 лв Стага е пъти по зле трябва му бая ъпгрейд докато звукне смяна на адаптери ключовете също са слаби Корта е с добри адаптери с алнико магнити са , звук приличен също и хардуер Аз също съм си заплюл еди от съшия модел Имах 2 Стага не ти трябва да се занимаваш с тях повярвай ми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jason Отговорено Март 6, 2009 Share Отговорено Март 6, 2009 Аз имам такъв Стаг и имам малко по-различно мнение от повечето колеги във форума за него Може и да съм случил 1:100 дет се вика, но е факт. Колегата преди мен спомена за слаби ключове, нищо подобно не се случва при мен, дори смея да твърдя, че са перфектни. Имам баса от 4-5 години, никога съм нямал проблем с тях, имало е периоди от по близо месец в които не свиря, вадя го от кейса и тунерът казва, че е перфектно настроен. При продължително и интензивно свирене също няма грам проблем. По отношение на настройката е безупречен! Лично на мен ми е много удобен на лявата ръка, за дясната не чак толкова защото тялото не е скосено, а и разстоянието между струните и тялото не е това, което търся аз. Като звук естествено не мога да го похваля особено Свирене на първа, втора и трета струни звучи прилично, но при четвърта, тоест при ниските работата зазлява както акустично така и през амп, вероятно в голяма степен се дължи на използвания дървен материал. Общо взето така, май се поовлякох, но се надявам да съм бил полезен Поздрави и успех с избора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Март 6, 2009 Share Отговорено Март 6, 2009 Стага няма как да звукне поне не и с тези адаптери те са 2 килоома просто такъв адаптер няма при нито един производител най малко сплита е 8 - 10 килоома смени му адаптерите и ще звукне но това си е разход до като при Корта не се налага да се прави той си свири добре и с неговите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jason Отговорено Март 6, 2009 Share Отговорено Март 6, 2009 Точно тази част с електрониките, жичките, потенциометрите и всички там ел. части ми е доста чужда Но това, че не са стока адаптерите на Стага би трябвало да се подразбира като даденост Мерси за съвета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Такинса Отговорено Март 6, 2009 Share Отговорено Март 6, 2009 Yanaha RbX 170 не знам все още дали го има по магазините . Аз имам такъв ( стария ми бас ) и съм много доволен . Но наистина и Cort не са лоши . За Stagg има доста противоречиви мнения . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts