geibriel Публикувано Март 3, 2009 Публикувано Март 3, 2009 Свиря на китара от четири години, като ходя на уроци при учител.Преминала съм "Начална школа" от Никола Ников и съм свирила нотописи на песни от учителя ми, който не е професионален музикант.На 12 години съм, но това което до тук научих за четири години не ме задоволява.Търсила съм в сайтове самоучител който да ми помогне, да мога да си акомпанирам любими песни, но не откривам такива.Попаднах на школите на Юлиан Марков, но искам нещо с ноти и достъпни обяснения за акордите.Трудно ми е да пътувам на уроци до София, живея в провинцията.Надявам се, че ще ми помогнете!Чакам вашите отговори! Благодаря ви предварително!!! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Март 3, 2009 Отговорено Март 3, 2009 Първо ДОБРЕ ДОШЛА! Виждам, че си се регистрирала скоро скоро. Браво, че пишеш ГРАМОТНО. Рядко се среща вече по нашите земи. Тук във "ФорумоТ" има информация за всичко. В другите раздели имаше теми за акордите, в този - също. Потърси темата за класическа китара - там на последните страници имаше сканирани много школи с ноти (нали това искаш?). В интернет има ВСЯКАКВА информация - примерно за акордите ТУКА, щом си била при учител, сигурно вече имаш основата и от там е малко по - лесно, ако се обучаваш сама. Поздрави и успехи с този прекрасен инструмент Цитирай
hand_of_doom Отговорено Март 3, 2009 Отговорено Март 3, 2009 Препоръчвам ти от същия този Н. Ников "Школа за китара за естрадна и танцова музика". Аз сега я ползвам и съм много доволен. Вътре е обяснено може би почти всичко, за което ще се сетиш, на достъпен език е (обясняват като на напълно начинаещи) и аз даже си я ползвам без да ходя на уроци. От личен опит ще ти кажа, че да гледаш някакви видеоуроци по китара в нета си е чиста загуба на време (освен pinch harmonics друго не съм научил оттам ). Дано съм бил от помощ. Успех! Цитирай
Recommended Posts