Misunderstood Публикувано Септември 24, 2005 Share Публикувано Септември 24, 2005 (Редактирано) Привет на всички Предварително прегледах форума, за да не повдигам вече обсъждан въпрос....но не намерих подобна тема. Въпреки, че преглеждам по голямата част от дискусиите с интерес, често се сблъсквам с термини, които или не съм чувал....или нямам много ясна представа какво точно означават Обръщам се към всички знаещи и можещи в този форум. Имам следното предложение: Нека всеки от вас даде кратки (или не толкова) дефиниции на термини от различните дисциплини - Музикални компютърни технологии, Електроакустика и теория на eлектронния звук, Тонрежисура и виртуални студийни технологии, Елементарна теория на музиката....и т.н Знам, че част от изучавалите с години въпросните дисциплини и работещи в тази насока ще имат определени съпротиви - "ще си счупим пръстите от писане", "трябва си дългогодишно учене и практика - не става така", " на нас, кой ни е помагал....та да го правим ние" Помогнете с основните неща - както се казва - "първи стъпки"......и го приемете, като жест на добра воля. И естествено, ако това не затруднява администраторите - да се създаде "Важна тема" - МУЗИКАЛНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ, която да се обновява постоянно, за да е в помощ на новодошлите и прохождащи в музикално и техническо отношение колеги. Мисля, че това няма да затрудни никой от вас, а освен това ще бъде градивно! А и това ще бъде един от малкото случаи, в които ЗНАЕЩИТЕ ни колеги ще споделят знанията си без да си "мерят"........ Въпреки, че силно се съмнявам в развитието - предварително благодаря на хората, които ще прегърнат идеята Редактирано Септември 24, 2005 от Misunderstood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 аз прегръщам ...идеята де... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 (Редактирано) Като направя един бърз брейнсторм, сещам се случайно за термини и обяснения от изредените (електроника, музикална теория, акустика изобщо и др.), но смятам форума за неподходящ за тази цел. Отделен сайт е подходящ за енциклопедиен речник. Освен това, има www.wikipedia.org (даже и на български). Що се отнася просто до терминология, по-добре е да се вписват и четат там тези неща, спомагайки по този начин за развиване на Wikipedia. :idea: Редактирано Септември 24, 2005 от Stone Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Misunderstood Отговорено Септември 24, 2005 Автор Share Отговорено Септември 24, 2005 Ами чудесно! Да бъде сайт....още по хубаво А що се касае за Wikipedia......информацията (на български) е крайно недостатъчна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 Освен това, има www.wikipedia.org (даже и на български). Що се отнася просто до терминология, по-добре е да се вписват и четат там тези неща, спомагайки по този начин за развиване на Wikipedia. :idea: ДА! Няма смисъл от създаването на нова онлайн енциклопедия, която да е специално з амузика. В Wikipedia нещата са отдавна отработени, има си всички необходими категори и ако някой ще се заема с обясняването на музикантски термини, нека да го прави там. http://bg.wikipedia.org Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Misunderstood Отговорено Септември 24, 2005 Автор Share Отговорено Септември 24, 2005 Доста се порових в Wikipedia и няма почти нищо от това, което ме интересува. А иначе идеята е повече от добра.....но се съмнявам, че скоро ще бъде осъществена....явно бавничко става редактирането и качването на нова информация там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
One_Voice Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 И аз нещо не намирам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 Ами от вас зависи дали ще има музикантски статии в Wikipedia. Kачвайте информация и скоро ще има и неща за музиканти там (вашите собствени). Процедурата по постването и редактирането не е никак бавна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Misunderstood Отговорено Септември 24, 2005 Автор Share Отговорено Септември 24, 2005 Преди известно време пробвах да кача нещо...........не е много опростена цялата система да ти кажа :think: Но като цяло..........идеята ви е по-добра! Затова прекъсвам оф-овете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YtseJam Отговорено Септември 24, 2005 Share Отговорено Септември 24, 2005 Нищо не пречи да си инсталираме системата от Wiki при нас си, мисля, че беше GPL. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SlipFly Отговорено Септември 27, 2005 Share Отговорено Септември 27, 2005 ми аре де Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts