carnalsoul Публикувано Февруари 6, 2009 Публикувано Февруари 6, 2009 Ще започвам да свалям лака на моята класическа китара но след това новия лак не знам с четка или с пистолет трябва да го нанасям . Искам да сложа не много дебел слой лак отгоре да има блясък и възможно най - малко да скапе звукът , четох , че лакът е добре да бъде разреден . Разяснете ми горе долу за какво става вапрос ако може благодаря предварително Цитирай
vlex Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Само за протокола: Защо ти е да сваляш лака на китарата боядисването, лакирането и полирането на музикални инструменти е доста сложен и дълъг процес, а при акустичните инструменти нещата са още по-сложни. Графа да не скапе звука не съществува. Особено ако използваш лак за черчеветата на прозорци или да дъсчен под е нормално да имаш по-кофти ефект отколкото с лак за акустични инструменти... Истината е шеллак. Там вече работата е твърде дебела обаче... Поздрави, Влад Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 да напълно ми е ясно , че звукът ще се промени коренно но китарата ми е една 30 годишна кремона и е многооо очукана и дори да не стане накрая няма да ме е яд . Просто обичам да "творя" наистина за пръв път се занимавам с акустичен инструмент и знам , че работата е сложна но с доста четене и малко помощ от вас може да направя нещо За този шеллак малко информация може ли . Аз по принцип съм токаджия и лаковете са ми малко неизвесна тема но пък с удоволствие ще понауча нещо ако кажете Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 (Редактирано) образовах се малко на тема шеллак .. наистина нанасянето и след това полирането ми се струват доста трудни . Но с малко проби мисля , че ще направя нещо но какво само времето ще покаже btw смятам да направя върху китарата шарки Бароков стил от кадето идва друго ми запитване - С какво да ги изрисувам Редактирано Февруари 7, 2009 от carnalsoul Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 образовах се малко на тема шеллак .. наистина нанасянето и след това полирането ми се струват доста трудни . Но с малко проби мисля , че ще направя нещо но какво само времето ще покаже Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 .. след като се оплетох с форума мисля , че не съм чак толкова сръчен вече Цитирай
vlex Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 (Редактирано) За разлика от електрическите китари, акустичните инструменти на кремона мисля, че все пак стават за нещо. Естествено ако през тия 30 години не са тупани килими с нея. В момента в кремона се правят изключително и само акустични инструменти за директен износ за щатите, както и доста поръчкови окомплектования и финишинги за китари в средния и високия клас, но пак за директен износ... Затова по-добре виж първо какви са материалите - ако са качествени по-добре не я унищожавай, щото би трябвало после да те е яд. Ако е абсолютна дупка и си си бъркал казаните с компоти с нея, разлепена е на 15 места и има странна форма на грифа, а между другото е направена и от чам примерно, тогава ок няма за какво да се притесняваш. Поздрави, Влад Редактирано Февруари 7, 2009 от vlex Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Ako китарата е кремонка, не знам дали си струва да се вманиячаваш твърде много... Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 Кремоната ми е очудващо запазена грифът е прав като нов е няма никаде разлепена плоскост но с годините лакът се е скапал изключително много . Също така мечтата ми е някой ден да стигна до ниво на което мога да се нарека Лютиер но това са само мечти и блянове Мисля да пробвам с китарата осъзнавам какво мога да и причиня ако объркам нещо но все от някаде трябва да се започне . Наивността ми е безгранична , но мисля че съм достатачно сръчен и изобретателен ... и скромен Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Това, че китарата е запазена не винаги значи, че е класен и добре звучащ инструмент. За по-домапни цели, може да минеш и с нитроцелулозен лак. Цитирай
vlex Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 То шеллак някъде освен на шипка 6 другаде продава ли се така или иначе? Иначе няма ме в лаковете и не мога да ти помогна много с практически съвети какво как и кога - ей го Евтим, той е по-навътре. Аз съм пръскал досега само със спрейове, а те съхнат твърде бавно... Поздрави, Влад Цитирай
Patrik94 Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Здравейте! Да се намеся и аз в чуждата тема без да мога да помагна, а отново с въпрос. Надявам се да няма сърдити. За Нова Година си направих подарък като изнамерих старата китара на вуйчо ми - Кремона, не си спомня на колко години е, но има на места драскотини и сега бих искал да ги махна по някакъв начин и да я лакирам, но не ми е много ясно как по-точно да стане!? Как да ги махна, няма ли да се махне и боята? Искам малко да приведа във вид, все още се уча засега на нея, а после може и нещо по-добро! Благодаря предварително Цитирай
carnalsoul Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 Здравейте! Да се намеся и аз в чуждата тема без да мога да помагна, а отново с въпрос. Надявам се да няма сърдити. За Нова Година си направих подарък като изнамерих старата китара на вуйчо ми - Кремона, не си спомня на колко години е, но има на места драскотини и сега бих искал да ги махна по някакъв начин и да я лакирам, но не ми е много ясно как по-точно да стане!? Как да ги махна, няма ли да се махне и боята? Искам малко да приведа във вид, все още се уча засега на нея, а после може и нещо по-добро! Благодаря предварително трябва да махнеш всичко да е оставиш до дърво и тогава да правиш каквото си намислил . Всичко ще махнеш с шкурка финна и много търкане Цитирай
Patrik94 Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Ясно благодаря много! Аз предполагах, че ще играе може би щурка, но моята е червена с черно и незнам след това как ще се оправя! Но явно по-добре да не я пипам!! Цитирай
Yves Отговорено Март 3, 2009 Отговорено Март 3, 2009 Понеже и аз съм към края на един такъв процес, а пък не искам да отварям нова тема си викам да попитам тук как аджеба да полирам лакираната (и изсъхнала естествено) китара, така че да се получи още по-гладка повърхност? Цитирай
Recommended Posts