AXE Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Да, ама защо пък да трябва аз да се жертвам Егоист съм. Който е патриот да остава. Пък и ако замина някъде и ми провърви ще мога да помогна на бг сцената много повече, отколкото ако си остана един мизерен музикант тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Прав си,затова-успех и все пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 Аз само едно щи сподиля тукнака.... 1-во Българина не е достатъчно богат да харчи пари за глупости, трябва да си плаща някои сметки и евнтуално да купи нещо по така на жена си на детето си ма себе си и тнт 2-ро Примери каот Металика ,иНфлеймс и др подобни с оригинална музика не са уместни.в България ОЩЕ НЕ СЕ Е РОДИЛ човека който ще шашне света с нова и оригинална музика. Извинявам се на всички мечтатели.Чувството на обреченост рано или късно ще ви обади къде и защо всъшност сте и за какво и защо всъщтност се борите...сори това е действителността.И това не е защото сте лоши музиканти, това е защото няма конкуренция и респективно развитие на музиката и целия биснес след нея. То каквото се записва в българия по принцип винаги вече е измислено записано и продадено на запад.Ей го на сега се оказа че почти съм заковал Ин Флеймс в една мелодия Което колкото ми е тъжно толкова ми е и смешно, ама това е.. Първно трябва да израстнем като икономика и после да мислим за изкуство. Свалям шапка на всички оптимисти борещи се със зъби и нокти за да ме опровергаят Светлина в тунела има, но тунела е много дълъг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 5, 2005 Share Отговорено Март 5, 2005 даже можем да помислим по въпроса,всъщност дали ние не сме по-добри изпълнители,отколкото музиканти ?????? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 Аз само едно щи сподиля тукнака....1-во Българина не е достатъчно богат да харчи пари за глупости, трябва да си плаща някои сметки и евнтуално да купи нещо по така на жена си на детето си ма себе си и тнт 2-ро Примери каот Металика ,иНфлеймс и др подобни с оригинална музика не са уместни.в България ОЩЕ НЕ СЕ Е РОДИЛ човека който ще шашне света с нова и оригинална музика. Извинявам се на всички мечтатели.Чувството на обреченост рано или късно ще ви обади къде и защо всъшност сте и за какво и защо всъщтност се борите...сори това е действителността.И това не е защото сте лоши музиканти, това е защото няма конкуренция и респективно развитие на музиката и целия биснес след нея. То каквото се записва в българия по принцип винаги вече е измислено записано и продадено на запад.Ей го на сега се оказа че почти съм заковал Ин Флеймс в една мелодия Което колкото ми е тъжно толкова ми е и смешно, ама това е.. Първно трябва да израстнем като икономика и после да мислим за изкуство. Свалям шапка на всички оптимисти борещи се със зъби и нокти за да ме опровергаят Светлина в тунела има, но тунела е много дълъг 1.колкото повече пари взимаш-толкова повече харчиш.ако до сега си взимал 10 лева на свирене,а в момента взимаш 110 работата е същата.просто вдигаш стандарта.който мисли в стотинки,получава стотинки,който мисли в левове,получава левове.... 2.за това мисля,че не е много ориганална музика! номера е да не се отказвате никога.както знаете всичко си има спадове и дигове.не може всичко да върви равно.верно,кофти е положението,но аз не се оплаквам,напротив,дори ми е много гот.аз знам,че скоро ще се оправят нещата,въпроса е и вие да ми повярвате и мисля,че ще имате идейката да продължавате да свирите.иначе,продавайте си инструментите,купувайте си по един билет за майната ви и не се занимавайте.да си музикант,това е призвание от което никога незнаеш какво да очакваш.както и да е.всичко е открито вече.топлата вода вече е открита.тунела е толкова дълъг колкото си го направиш..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 аз май съм напълно съгласен с теб Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 В интерес на истината говорех за МЕталите Топсан-е не съм ти чул нищо щото пробвах да го сваля и нестана, но предполагам че малко метал има в искуството ти. Както и да е надеждата умира последна, аз вече не мисдля в стотинки а в хиляди евро и не на майната си не се заяждам ни то мисля да продължавам драката.Да си метал музикант е хиляди пъти по трудно от какъвто и да е друг.Аз нищо не направих, също така е верно че и не съм се целил койзнае колко високо, всъщност цели нямаше всичко беше купон.След хиляди инвестиции и нито един приход ми писна на кофата щото вече нямаше на къде и хора нямаше по концертите въобще в гъзъ... Свалям шапка на всички оптимисти борещи се със зъби и нокти за да ме опровергаят notworthy.gif Светлина в тунела има, но тунела е много дълъг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 (Редактирано) трудно е да правиш метъл!в това спор няма!ако искаш да си правиш твойта музика,трябва да си отговориш на много въпроси от сорта ми защо го правя аз това и т.н.не че нещо,но като няма реализация с тази музика,пробвай с друга (ще ти е от полза щото ще продължиш развитието си като музикант),но такива изявления не са на мода може би е нямало хора щото на тях им е писнало да слушат металика от всички групи.номера е да се прави нещо ново.както виждаш има банди които се опитват да си сверяват часовника,но не успяват.металика е една от тях!не искам никой да засегна но това си е моето мнение.не знам но световната музика много се промени,не мислиш ли? Редактирано Март 6, 2005 от Topsun Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 в крайна сметка за добро или лошо,вече сме 2005година и мисля(без да искам да засягам някой-просто констатирам) по-тежката музика е малко демоде,особенно в БГ и от тази гледна точка сте малко или много прецакани :wall: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 в крайна сметка за добро или лошо,вече сме 2005година и мисля(без да искам да засягам някой-просто констатирам) по-тежката музика е малко демоде,особенно в БГ и от тази гледна точка сте малко или много прецакани :wall: Хвърли едно око на тоя сайт.Това е мъъъъъъъъъъъъъничък пример.Когато нещо такова стане в България, ще можем да си говорим за това кой колко е демоде и колко е непристойно да си метал музикант http://brmusic.net/avr2005/horario.php?lang=es_ES http://brmusic.net/avr2005/index.php?lang=es_ES обърни внимание часа на изява, това е два дена луд фест , купон и място където можеш да срешнеш ХУЛЯДИ като теб на едно място.Това е нещо на което вероятно нашите внуци само ще могата да се радват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 не "КОГАТО" а "АКО",в което силно се съмнявам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 И кво като метъла е демоде Да взема да свиря комерс :wow: Че аз от любов към музиката ли свиря или от любов към мангизите Щото ако свиря от любов към музиката следва да свиря това, което ме кефи, нали така? И наистина трябва да излезеш със супер оригинален стил, за да успееш. И да ви кажа по малките концерти хората всъщност се радват на копия на Metallica и Pantera. Ама кой би си купил такъв албум Пък и да измислиш оригинален стил всъщност е готино. Аз слушам почти само метъл, но в метъла слушам различни поджанрове и ще е много яко ако успея умело да съчетая най готините елементи от всеки от тях в един уникален стил. Т.е. не е лесно, ма пък е яко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 то няма лесно,но определено няма много почва в България за метъл.като гледам обаче колко хора слушат тази музика се замислям.въпроса е обаче дали тези хора са платежоспособни,щото шевовете на заведенията това ги интересува........ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Martinez Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 (Редактирано) Включвам се малко късно, но по-добре късно отколкото по-късно Моето скромно мнение (с доста свирене зад себе си), е че първо всеки един за себе си трябва да реши какво иска от музиката - дали да може да изсвири (разбирай - извади и/или интерпетира) определен брой парчета за лично и на някой друг удоволствие, дали да прави пари от нея или (което може би е най-важно, но и най-трудно постижимо) да твори собствена такава. За съжаление, за да разбереш какво наистина искаш трябва да минат доста годинки в копане Тогава се разбира и от тебе и от другите каква е твоята свързаност с музиката. И уви много хора не успяват да минат тези годинки - отказват се много рано , защото рабират, че да 'свириш' никак не е лесно. Какво общо има това с темата? Според мен в БГ има реализация за добрите музиканти, но те май не са много. Или по-точно тези които са се реализирали май не са много добри. Няма да споменавам групи или отделни музиканти защото съм убеден, че ще възникнат страшни спорове за това кой е добър и кой не Лични мое мнение е, че българина ( в това число и слушателите и музикантите) все още не е достигнал до ниво в което е способен да оцени и прави наистина стойностна музика. Мисленето ни (винаги има изключения разбира се и се радвам, че напоследък са все повече) е все още твръде сковано и Несвободно. Трябва да мине доста време, за да се освободим от квадратното мислене по отношение на това каква трябва да бъде музиката, кой да я слуша и кой да я свири. За сега токлова от мен Редактирано Март 6, 2005 от Martinez Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eL_NinYo Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts