Jump to content
Българският форум за музиканти

Репетиционните?!


Recommended Posts

Здравейте,

 

Стази тема искам да попитам барабанистите във форума дали са доволни от условията които им предоставят репетиционните които посещават. Дали барабаните в тях отговарят на изискванията им и какво всъщност искате? Дали повече Хардуер, Дали повече възможности за експерименти или сте доволни от стандартните сетове в повечето репетиционни? Чинелите също както знаем не са за подценяване. Какви чинели предпочитате за Вашата репериция тезив репетиционните или ваши собствени? И Дали си заслужава да даваме толкова пари за рещетиции когато се налага да си влачим оборудването. Нали това наричаме условия, или условията са една зала с малко техника?

 

Ще се радвам всеки заинтересован към по-добри условия да даде своята гледна точка по въпроса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като съсобственик в малко студио , където се и репетира ще ти кажа че няма как да задоволиш всички , или ако трябва да ги задоволиш с инструмент няма да ги задоволи цената , защото ако има сет с разнообвазие от томове , стойки и чинели , той ще струва не малко пари и съответно цените на репетиции ще са доста по високи от обичайното , това важи и за другите инструменти!!

ако има избор и от 20 китари и 10 кубета и то качествени те също струват доста пари и т.н.!

преди когато аз обикалях по репетиционни съм си носил чинели , за това не разбирам защо барабанистите не искат да си носят , всеки си има собствени разбирания за звук и т.н. аз дори и барабанче съм си носил!!

за да си доволен от репетиционната на 100% трябва да си е само твоя и инструмента да си е твой , тогава е най - добре , но когато нямаш тази възможност се нагаждаш според обстановката и цените!!

абе не е лесно да намериш място където да си репетираш нормално , а и всеки иска да си намества сам нещата , но не помисля за амортизацията която нанася когато не е компетентен , доста и от бандите не могат да репетират балансирано и отдават това преди всичко на инструментите които са в студиото а не на собствените си музикални възможности , но все пак клиента трябва да е прав :recourse:

по добре е всеки да си каже какво не му харесва , но да го каже на собственика и не с цел да критикува а с цел да намери по добър начин да репетира в даденото помещение!!

една добре оборудвана репетиционна струва от порядъка на 10000-15000 лв и няма как при толкова вложени пари цената на час да е 5 лв!

успех на всички с намирането на приятно място където репетициите да са приятни и ползотворни!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе, то и ние имаме чинели (както и почти всички колеги), които не са под наем(!), но представи си как бих вложил 1200-2500 лв в хубави чинели и след това бих пуснал сульо и пульо да ми ги съсипят за няколко репетиции от по няколко лева :D

 

По-лекичко го карай :recourse: а и ако държиш на себе си (и други неща), ще си носиш своите, смятам :cheers2:

 

Друго - сетът ни не е голям, дори повечето хора се дразнят на втората каса и втория алт и ги махат, а на други и м липсват 3-тия, 4-ия и 5-тия том, както и 8-те чинела, с двете перални и трите соло барабанчета...

 

Като собственик на репетиционна и колега, едновременно, те питам - какво би желал и колко би платил за него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно подкрепям "drumvarna" всеки има различни претенции и все нещо не му харесва , затова е най-добре всеки да си носи собственият инструмент за да не намира кусури. Относно за барабаните мисля че е абсолютно задължително поне барабанчето чинели и кардан (или педал зависи кои как свири) всеки барабанист да си ги носи. Наистина е трудно за държава като наща да си набавиш всичко за да имаш едни нормални условия за свирене , и както винаги проблема са парите . Относно губенето на време "по весел начин" и след това търсене на вина в инструмента това е абсолютно вярно и същевременно жалко , който има желание и сериозност сяда и свири тогава и едно скромно време от 2-3 часа е напълно достатачно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еххх вие от др градове добре го казвате това..

може да добавя и още един въпрос към темата: КОЛКО репетиционни се намират във Вашия град? :)

 

В моя китен градец има САМО ЕДНА платена репетиционна, която може да си запиваш час и да си дрънкаш и сам ако искаш.. Разполага с качествен сет Сонор (нормален, с 2 тома, без други добавки) чинелите, които любезно предоставя шефа, са стари изпочупени и пукнати, но пък може да си ги блъскаш колкото и както си искаш.. Ако разбира се, желаеш да си донесеш нещо, носиш си го и ако желаеш, може да го оставиш на съхранение там, като се пази ест, това е големия плюс тук! :)

Незнам Вие на какво сте свикнали в другите градове, но тук колкото и да нямаме избор сме един вид доволни.. Вече който успее да се уреди с място за собствена репетиционна, негов си е късмета :D Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.