sasoh Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 Ти въобще осмисли ли какво съм написал? Цитирай
bmo Отговорено Януари 30, 2009 Автор Отговорено Януари 30, 2009 Ти въобще осмисли ли какво съм написал? ами опитах се, но не намерих смисъл при положение, че цените им са обявени с ддс, какво значение има колко процента е включения данък, след като така или иначе се плаща. освен ако няма някаква врътка с възстановяване на данъка. Цитирай
sasoh Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) Тъй като сме в ЕС, на стоката ще й сложат само нашето ДДС (т.е. 20% върху цената без ДДС). Т.е. ако искаш да видиш колко ще ти струва ако я поръчаш за България, ти трябва някоя държава, където този данък е със същата стойност (като Италия, както казах по-горе). Така ще знаеш колко ще ти излезе инструмента наистина. В UK ДДС-то е 15%, в DE е 19,5% мисля, та от там и разликата в цените в зависимост от езика (то даже си пише с какъв процент са обложени цените на главната страница след като избереш език) Надявам се да съм полезен, и аз лятото ще се оглеждам за някаква джаз китара среден клас около тези пари (ако имам малко късмет, а един колега от купувам/продавам дотогава няма, може да е epiphone joe pass ), ако си вземеш някоя, пиши тук впечатления Редактирано Януари 30, 2009 от sasoh Цитирай
bmo Отговорено Януари 30, 2009 Автор Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) Тъй като сме в ЕС, на стоката ще й сложат само нашето ДДС (т.е. 20% върху цената без ДДС). Т.е. ако искаш да видиш колко ще ти струва ако я поръчаш за България, ти трябва някоя държава, където този данък е със същата стойност (като Италия, както казах по-горе). Така ще знаеш колко ще ти излезе инструмента наистина. В UK ДДС-то е 15%, в DE е 19,5% мисля, та от там и разликата в цените в зависимост от езика (то даже си пише с какъв процент са обложени цените на главната страница след като избереш език) Надявам се да съм полезен, и аз лятото ще се оглеждам за някаква джаз китара среден клас около тези пари (ако имам малко късмет, а един колега от купувам/продавам дотогава няма, може да е epiphone joe pass ), ако си вземеш някоя, пиши тук впечатления сега разбрах какво имаш предвид, мерси за инфото, не се бях сещал за това. Редактирано Януари 30, 2009 от bmo Цитирай
bmo Отговорено Февруари 4, 2009 Автор Отговорено Февруари 4, 2009 като изключа това, че я няма в наличност и може би ще се наложи да чакам за китара, междувременно ми направи впечатление, че китарата (и двете от тази серия) тежи 9 кг. В сравнение с други подобни модели, за които четох че тежат по 6 кг. 9 кила не е ли прекалено тежко за китара? аз не мога точно да преценя, но ми се струва много. Някакви мнения? Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 То като се замислиш малко джаз музиканти свирят прави, може би има нещо общо Цитирай
Recommended Posts