noflip Публикувано Януари 29, 2009 Публикувано Януари 29, 2009 имам 2 златисти хъмбъкъра Wilkinson, сваляни са от Vintage VA100 с по 1 жица + маса. изглеждат почти еднакво и сега ми прави впечатление че не знам кой е neck-а и кой е bridge-a. разликите между тях са че на единия жицата е червена, а на другия е синя и на този със синята има буквичка B отзад а другия има F. предполагам че B е за bridge, но порових малко из нета и не намерих никъде потвърждение на това или информация за тези хъмбъкъри. интересува ме някой попадал ли е на тези адаптери и дали знае кой - кой е, дето се вика. Цитирай
fluti Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 (Редактирано) 'R 'stands for Rear (Bridge) and 'F' stands for Front (Neck).Sometimes Wilkinson pickups have 'B' and 'N' on their rear panels - Bridge and Neck, pretty self explanatory. Това го намерих във форума на Ultimate-guitar, пича твърди, че така са му казали от Wilkinson. Друго, което може да гледаш е дължината на кабела - ако е по-дълъг е по-вероятно да е нек адаптер Редактирано Януари 29, 2009 от fluti Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Така е, и аз преди бях попаднал в подобна ситуация. Е, на втория път уцелих, че B е Bridge, а F е neck адаптерчето Цитирай
noflip Отговорено Януари 29, 2009 Автор Отговорено Януари 29, 2009 Мерси много! и аз предполагах че F e за фронт ама знае ли човек... много мразя да слагам струни които вече съм свалял от китара и съм прекалено голяма скръндза за да си купя нови ако на първо включване се окаже, че съм объркал адаптрите . сега остава да видим какъв саунд могат да извадят от страт. мерси отново! Цитирай
Recommended Posts