AXE Публикувано Януари 29, 2009 Публикувано Януари 29, 2009 Здрасти, пичове! Решил съм да си сменям адаптерите на едната китара и съм си харесал два модела на SD. Проблема е, че са 'отворени', т.е. виждат им се металните цилиндърчета. А тая визия никак не ми се връзва с explorer-a Ta въпроса ми е мога ли лесно и безболезнено да им сложа по една черна капачка(специална, не DIY ) отгоре и няма ли така струните да станат прекалено близо до адаптерите!? Дано някой да има опит с тия работи Цитирай
aam Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Принципно няма проблем технически, но имай предвид, че адапторите трябва да минат восъчна бания за да се избегне микрофония, което е доста голяма свинщина. Слагане на кавъри обаче с сигурност ще промени свука. Според мен така или иначе единствения вид адаптери за Explorer са зебри без кавъри ;-.) рокнрол аам Цитирай
AXE Отговорено Януари 29, 2009 Автор Отговорено Януари 29, 2009 Хм, аз предполагам, че адаптерите на SD са си 'изкъпани'. И не виждам защо да се промени звука, ако не се променя разстоянието между струните и адаптера. Говорим за пластмасови капачки, а адаптерите отчитат промяната в електромагнитното поле. При положение, че пластмасата е диелектрик, не би трябвало да се усети никаква разлика в звука. Цитирай
aam Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 Детайла с пластмасата ми се размина, естественно че в този случай няма нужда ни от баня ни от притесненя за промяни на свука. Восъка между другото се влива с капачките... Чиирс Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Капъша продава такива капачки и мисля, че има в наличност. Нещо от сорта на 4-5 лв. са. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 6, 2009 Автор Отговорено Февруари 6, 2009 Мерси, ще намина по някое време да си заплюя Цитирай
Recommended Posts