Jump to content
Българският форум за музиканти

Къстъм китара


Recommended Posts

Имам идея да си направя китара изцяло по мой дизайн.Тъй като се занимавам професионално с дърворезба посъбрал съм различни видове дървета мога да закупя и екзотични не е чак толкова скъпо, но все пак ми иска да си е от нашенски подготвил съм Клен,Черен Бряст,Елша и Ясен.Също така имам Орех и Череша но Ореха е доста тежък за тялото което съм проектирал а Черешата деформира.

Имам едно питане относно желязото което е в грифа имам такива пръчки но са от грифове с 21 позиций въроса е дали ще стане на гриф с 24 позиций защото не ми се занимава да търся в Ибей пък да чакам един месец едно желязо не ми се иска.Или поне да ми кажете от къде тук мога да си намеря готово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност тръс родът има по-скоро отношения спрямо мензурата, а не спрямо броя позиции, но ме съмнява да даде някакви малформации при изместване с 2-3 пръста... Естествено винаги можеш да се преподсигуриш ид а намалиш малко мензурата, за да пасва родът и да си спокоен.

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да стане, особено щом ще правиш китарата от нулата и имаш възможност да решиш каква да е конструкцията й. Ограничението относно тръс рода е, че трябва да покрива разстоянието от (горе-долу) първи праг до малко след мястото, където грифът се свързва с тялото (зоната, където грифът се деформира.) Оттам нататък няма значение колко прагове ще има грифа. Т.е. ако тръс рода е правен с дължина като за стандартен Strat примерно - 25,5" мензура и neck pocket започващ от 16-то прагче приблизително, то той може да се използва в аналогичен гриф, независимо с колко прага е, стига той да се свързва горе долу на същото място с тялото (или да е удебелен на това място, ако не е болт он или лепен, а е neck-through)

Успех с проекта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.