Elmo Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 Един малко тъп въпрос: Като си екранираш сингъл койл адаптера отвсякъде, отде ще прихваща магнитните смущения внасяни от струните? И още един, значи при мене има при запис в компютра едно пищене, което като се хвана за масата на жака или за кутията на компютъра почти изчезва. Как мога да го оправя, че не е удобно примерно да свиря и с крак да застъпвам кутията Цитирай
NitroBGA Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 а какво се прави в по-сложния случай, когато китарата не се отваря ? за справка - снимката в профила ми... дайте съвет моля :killyou: Триона Оффтопик Имах брум с Орфейката (милата ми). Купих си Wasburn и познайте - пак има брум, 2 години свирене - е не спря....докато не смених контакта. Просто един ден правихме ремонт и се беше освободил един контакт в другия край на стаята, а в моя майсторите бяха включили дрелката, та го включих там Уошу-бошу и НИКАКЪВ брум. .... Друг е въпроса, че след ремонта този контакт ми го затвориха с една секция, а другите баща ми ги смени (а той не е електротехник ) и сега пак си има брум. Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2005 Автор Отговорено Септември 18, 2005 Един малко тъп въпрос: Като си екранираш сингъл койл адаптера отвсякъде, отде ще прихваща магнитните смущения внасяни от струните? И още един, значи при мене има при запис в компютра едно пищене, което като се хвана за масата на жака или за кутията на компютъра почти изчезва. Как мога да го оправя, че не е удобно примерно да свиря и с крак да застъпвам кутията От една страна, алуминиевото фолио далеч не може да спре магнитното поле от магнитите на адаптера, така, че това не влияе. От друга- полюсите на магнитите(металните "неща", дето излизат извън адаптера) не са с фолио За другия въпрос- губи ти се масата/заземяването някъде. Понеже компа и ефектите на китарата се захранват от различни неща, се създава допълнителен потенциал, т.е. тече ток който не трябва да тече. А ти, като се допреш до метална част на китарата, обираш потенциала Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 разваляйте си китарите, аз за мойта съм дал достатъчно пари че да я осирам Стратокастере, тук не си прав. По тази логика като си вземеш някаква талпа и след време почне да не те кефи звука не трябва да и сменяш адаптерите с по-хубави, за да не я отваряш. "Аз съм дал достатъчно пари, за да си отварям талпата и да си сменям гадните корейски адаптери с EMG-та. Не, в никакъв случай няма да си сложа по-хубави адаптери, защото китарата не трябва да се отваря. Ще си свиря с мизерните, за да не стане някой гаф. " Същото важи и за електрониката - познавам хора, които си сменят елементите на китарната електроника със същите, но на по-добри фирми производители, с по-точни стойности, за по-малко шум. Модването на китари е класика в жанра и няма нищо лошо в това да замениш гадна заводска част с по-хубава. По същия начин, ако не ти е екранирана китарата в завода, няма нищо лошо да си я екранираш сам. Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 виж сега, има разлика в това да си смениш адапторите и да разглобиш цялата китара и да я наклепаш с разни глупости цялата ми идея е просто че тази екранировка е дотолкова полезна колкото да си изгубиш времето. мойта китаране е екранирана, нито пък предните ми китари са били ама нямам грам шум. не търсете причината за шума само в китарата Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2005 Автор Отговорено Септември 18, 2005 Радваме се за теб. Прости ни на нас претенциозните и наивни глупаци, които имат амбиция и желание да усъвършенстват китарите си, за да постигнат звука, които им харесва най-много Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 нищо не казахте по моя случай :think: Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2005 Автор Отговорено Септември 18, 2005 нищо не казахте по моя случай :think: Ами просто нямам опит с кухи китари... Предполагам, че китарата може да се разглоби по някакъв начин и да се изолира и подобри електрониката вътре. Ако обаче вътрешната страна се облепи с фолио, неминуемо ще се промени звука на дървото!!! Но пък при теб си мисля, че не е необходим толкова gain, така, че може би единственото, което би имало смисъл за да се подобри звука е да се вземе по-яка електроника- потенциометри, кабели, жакове, адаптери... Иначе, ако китарата те задоволява, и ако не си СИГУРЕН, че ще звучи по-добре, и най-важното- ако не си сигурен, че няма да се оплеска нещо, по-добре не се занимавай Та така де, тея мод-ове са най-полезни за ел. китари с които се свири с повечко gain. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 аз питам принципно, иначе на нея пускам само лек драйв. не може да се разглоби - корпуса си е цял, всичко се прави през дупките на пикъпите , затова ми беше интересно кво може да се измисли Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2005 Автор Отговорено Септември 18, 2005 аз питам принципно, иначе на нея пускам само лек драйв. не може да се разглоби - корпуса си е цял, всичко се прави през дупките на пикъпите , затова ми беше интересно кво може да се измисли За моженето- може. Не знам обаче технологията- лютиерите си знаят как се разфасоват акустични китари. Наскоро някой ми обясни тук как се разглобява гриф и може би процедурата е сходна. Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 не може да се разглоби - корпуса си е цял, всичко се прави през дупките на пикъпите , затова ми беше интересно кво може да се измисли Като за начало можеш да екранираш самите адаптери. Разликата в нивото на шума с екранирани адаптери е осезаема. Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2005 Автор Отговорено Септември 18, 2005 не може да се разглоби - корпуса си е цял, всичко се прави през дупките на пикъпите , затова ми беше интересно кво може да се измисли Като за начало можеш да екранираш самите адаптери. Разликата в нивото на шума с екранирани адаптери е осезаема. Адаптерите му са с метален корпус Това би трябвало да си е екранировка по начало Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 18, 2005 Отговорено Септември 18, 2005 не може да се разглоби - корпуса си е цял, всичко се прави през дупките на пикъпите , затова ми беше интересно кво може да се измисли Като за начало можеш да екранираш самите адаптери. Разликата в нивото на шума с екранирани адаптери е осезаема. Адаптерите му са с метален корпус Това би трябвало да си е екранировка по начало Какви са му адаптерите? Да не са от онези капсулованите? Цитирай
AXE Отговорено Септември 21, 2005 Отговорено Септември 21, 2005 Страхотна тема!! (stratocaster, това, че ти смяташ, че твоята китара няма нужда от екранация, съвсем не значи че темата е безполезна за всички ). Имам един въпрос - скоро ще бъда с EMG адаптери, които са екранирани и в упътването пише струните и металните части да не се замасяват. При това положение, нужно ли е да се екранират леглата на адаптерите? Цитирай
Recommended Posts