Fenix Публикувано Септември 14, 2005 Публикувано Септември 14, 2005 аве хора, има една песничка на Сатриани - The Forgotten, дето е в 2 части. Та значи мене много ме кефят, ама първата изобщо ама изобщо не мога да я докарам. Някой да има видео негово дето я свири там? Щото аз нещо много ама мнооого я мажа... Ето можете да видите и чуете таб-а, та да разберете за к'во ви говоря... http://www.powertabs.net/pta.php?page=song,1603 Цитирай
Fenix Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 Няма ли фенове на Сач тука? Цитирай
Burton Отговорено Септември 15, 2005 Отговорено Септември 15, 2005 (Редактирано) Абе има, ама... сигурен ли си че правиш double-hand-a като хората...в смисъл че там ако не се лъжа имаше доста хенд с два пръста /палец и показалец/, неравноделка по едно време и такива разни пинизи... а видео...мислех че го има в Live in San Francisco, ама йок... Редактирано Септември 15, 2005 от Burton Цитирай
Fenix Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 Абе има, ама...сигурен ли си че правиш double-hand-a като хората...в смисъл че там ако не се лъжа имаше доста хенд с два пръста /палец и показалец/, неравноделка по едно време и такива разни пинизи... а видео...мислех че го има в Live in San Francisco, ама йок... K'во дали го правя като хората, аз изобщо не моа го докарам И аз го търсих в лайва в СФ, ама го няма... То цялото си е дабъл хенд, ама се редуват тап, с дърпане на струни и аз т'ва нещо не го върша както трябва. Е ако имаш ПТ и искаш, можеш да видиш, горе съм дал линк към таба... Цитирай
Burton Отговорено Септември 15, 2005 Отговорено Септември 15, 2005 Нямам PT, но го знам какво представлява...същия принцип като Day at the beach например... тап с лява ръка по струните, после таб с дясна... ами свири го бавно и много...не знам какво друго да те посъветвам...схванеш ли метода после е лесно! Цитирай
Fenix Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 Хмм Според оригиналната транскрипция, само едната част от нотите е тап, а другата е strum, затова питам, бих искал да го видя. Виж досега не бях пробвал и двете с тапинг.. Ясно ми е че книжките бъркат понякога, но все пак тия оригиналните Джо Сатриани ги е гледал... 12-----12 10-----10 ----15-----15 ......Т........Т ей така е там. Сега ще го пробвам с тап и с лявата. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Септември 15, 2005 Отговорено Септември 15, 2005 Абе доколкото се сещам за парчето няма никакъв "стръминг" вътре - всичко е тапове с двете ръце (да не се бърка с дабълхенд ). За техниката не мога да кажа много - съвсем елементарна е като замисъл, но се получават доста сложни комбинации като цяло. Виж "Миднайт" - имам и нотите, тя е изцяло пак по същата техника. Ако пробваш нея може да ти светне как се свири и въпросната песничка, щото са доста еднакви. А и трябва китарата да ти е сетъпната както трябва - иначе фалшиви. Чел съм че тази техника е направило изискванията към неговия модел Ибанез доста - трябва струните да са на еднаква височина от грифа на 1во и на 22ро прагче и т.н.. Абе успех в свиренето. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 Бах му трудното е. Бавно бързо, нема братче, тая песничка... Най-кофтито е че ми звънти китарата при тапинга, на моменти... май трябва да си вдигна струните малко повече. може да пробвам с нещо по-лесно от същия стил - примерно The Headless Horsman Цитирай
Ibanez_RG Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 Здр (: преди време и аз борех The Forgotten и в началото бая се бях ошашавил... Веднъж като схванеш кво става обаче , парчето хич не е трудно. Преди всичко важното е че всички тонове се свирят чрез таппинг , като с дясната ръка свириш педалния тон ( до-то на 15 прагче на 6-та струна дето го мелиш през цялото време ), а с лявата свириш двугласите. При редуването лява-дясна всичко е ок , после повторението на тона в дясната ръка лично мен доста ме стресна...Всъщност тва не проблем - парчето се свири с чиста китара и темпото ти позволява да повториш тап-а без излишни звуци. чисто технически парчето изглежда така - тап с лява, дясна , лява , дясна , лява , дясна , дясна , лява , дясна ,лява , дясна, дясна . Тва е през почти цялата песен ( неравноделната част е малко по-различна ). Почваш го бавно докато ти влезне под пръстите и след по-малко от час вече няма да ти е проблем :guitar: Надявам се идеята да ти е от полза ... или поне да не съм те объркал повече . Успех Цитирай
Ivo Отговорено Декември 25, 2005 Отговорено Декември 25, 2005 (Редактирано) чисто технически парчето изглежда така - тап с лява, дясна , лява , дясна , лява , дясна , дясна , лява , дясна ,лява , дясна, дясна ако се барабани с пръсти по някаква повърхност, може доста бързо да се схване след това с китарата. размерът е 12/8 или ръченица (7/8) + 5/8 като може да се раздели и на (4/8 + 3/8) + (2/8 + 3/8). силното време е на дясната ръка, слабото-на лявата. започвай упражнения :violin: Редактирано Декември 25, 2005 от Ivo Цитирай
Ivo Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 силното време е на дясната ръка, слабото-на лявата. или май беше обратното... забравил съм, сори. I am "the forgotten" и започвам упражнения и аз като ми мине болката в ръката Цитирай
Recommended Posts