badValue Публикувано Януари 14, 2009 Публикувано Януари 14, 2009 Здравейте, поради липса на други глупости които да правя.. реших да си сложа "PickupSystem"... на някоя от китарите си , та преди да започна реших все пак да ви поразпитам... мисля да сложа нещо такова като това е по- скоро ориентир ,а не конкретен модел.... сигурно ще е нещо Shadow/Fishman ... и т.н. още не съм решил и намерил(търсил) подходящото... та въпроса ми е "лесно" ли е слагането(рязане/дупчене) ... или по- добре "специалист"/лютиер/ да го направи....(и евентуално колко би коствало тази операция) .. ....рискове и т.н. П.П разгледах какво има писано .. но нищо подходящо не намерих... бих се развал да видя и някои съществуващи теми Цитирай
ciriljhonson Отговорено Януари 14, 2009 Отговорено Януари 14, 2009 (Редактирано) Първо зависи каква ти е кухарката,ако е скъпа то препоръчвам да сложиш нещо по-щадяшто. Имам предвид без дупчене и други интервенци,като например: или лошото обаче е,че струват доста скъпо. Моето мнение е да потърсиш специалист,ако нямаш необходимото умение и инструменти то това е добрият вариант. И накрая имай предвид,че китарата ти ще си промени акустичните характеристики,така че добре обмисли нещата. С поздрави. Редактирано Януари 14, 2009 от ciriljhonson Цитирай
badValue Отговорено Януари 14, 2009 Автор Отговорено Януари 14, 2009 (Редактирано) лошото обаче е,че струват доста скъпо. e отиват нещо като $2-300 .. а тя китарата не струва толкоз(абе може и да е там някъде) ... просто не ми се инвестира чак толкова в "хобито" ....а и ако можех да свиря .. а чак толкова ли е фрапираща разликата -преди/след интервенцията ??? (чисто акустично) Редактирано Януари 14, 2009 от badValue Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Януари 14, 2009 Отговорено Януари 14, 2009 Виж човека как ги прави тези работи. В твоя случаи те интересува около 3:30 минута, но цялото клипче си е интересно, а и саундтрака му е як Не че те съветвам да го правиш точно така де, но все пак и това е начин. Успех! Цитирай
ciriljhonson Отговорено Януари 14, 2009 Отговорено Януари 14, 2009 Струва ми се,че и сам можеш да си отговориш. Един акустичен инструмент конструиран и мислен за такъв,като му пробиеш една дупка какво би се случило. За това ти казвам,ако говорим за китара от 150-200 лв. не му мисли,но ако говорим за хубав инструмент с добра акустична характеристика ,то тогава би следвало добре да се замислиш за действията си. Между другото продават и евтини микрофони,които се монтират с щипка или лепенка към корпусът.Вярно е,че звукът не е кой знае какъв,но си е някакво решение. Цитирай
badValue Отговорено Януари 14, 2009 Автор Отговорено Януари 14, 2009 (Редактирано) Виж човека как ги прави тези работи. В твоя случаи те интересува около 3:30 минута, но цялото клипче си е интересно, а и саундтрака му е як Не че те съветвам да го правиш точно така де, но все пак и това е начин. Успех! мерси за идеята )) (всъщност точно това клипче го бях гледал ) не се бях сещал да видя ю-туб по темата ... ама сигурно ме мърсеше, а и исках да е на БГ ... а и другото нещо... евентуално някой да ме насочи към майстор ,който да го сътвори туй "пъкленоДело" Между другото продават и евтини микрофони,които се монтират с щипка или лепенка към корпусът.Вярно е,че звукът не е кой знае какъв,но си е някакво решение. имам нещо такова ама си представях нещо по- "драстично" П.П. надявам се да няма Много правописни грешки опитах се да поправя доста Редактирано Януари 14, 2009 от badValue Цитирай
Recommended Posts