Jump to content
Българският форум за музиканти

MXR Distortion+


Recommended Posts

t321044_Image463.jpg

 

Такам, почти го завършихме :)

http://tonepad.com/getFile.asp?id=76 3та схема

http://tonepad.com/getFile.asp?id=115

http://www.geofex.com/Article_Folders/Millenium/millen.htm милениум 2

 

Там, преди да го сглобя и запечатам имам няколко оплаквания. Ако има кабел плъгнат към инпут жака, лампичката винаги свети. Независимо дали ефекта е включен или не. Ако го включа към адаптер, веднага си светва. Нормално ли е така? Не бива ли лапмпичката да работи само когато е включен ефектът? Възможно ли проблема да е в жак-а за 9 волта, защото 3 жички трябва да се свържат на 2 места, но така и така и двете места за плюс (на жак-а), съм ги запоил двата плюса и 3 те кабелчата са там някъде, общо? Възможно ли да е от това, защото ако е ще ми трябва нов жак :D Иначе ако така трябва да действа схемата с лампичката, има ли начин да се направи тя да светва само когато ефектът е включен. Би било много мило ако ми кажете как, или ми го нарисувате :D

 

Другото което ме мъчи е гейн пот-а. Нямах 500к лог, така че сложих 500к линеен. Има дист само към почти напълно завъртян пот. Имам 470к лог пот. То попринцип се изисква 500к реверсивен лог. Ако сложа тоя 470к и обърна местата на крайните проводници, няма ли да ми свърши точна работа само, че ще е 470 а не 500? И няма ли да се върти наобратно същност ако обърна крайните кабелчета?

 

Еми това е всъщност, като го завърша ще ви го снимам :) Дано ми отговорите на изгарящите въпроси :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така от тия снимки никой не може да ти каже какво си оплескал - трябва да се пипне на място ид а се види какво не си спазил по схемата. Иначе 470 или 500к е се едно овес и люцерна - все на магаретата го дават и все не им пука кво ядат. Запой паралелно на гейн пота на двата терминала едно съпротивление 500к - то ще ти симулира лог крива. Другият вариант е да сложиш лог-а и да обърнеш двата крайни терминала - доколкото знам това означава ревърс лог - че вместо да засилва по посока на въртене намалява съпротивлението.

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A страницата с ароматните въглеводороди има ли някакъв подтекст? :) :) Може би означава "да не съм пил бензин, че да се захващам с това?" :) Шегичка, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.