spotlight_kid Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 (Редактирано) Струните и аз само със сух парцал ги бърша иначе понякога бърша тялото с кърпа, на която капвам малко автършейв STR8 ...кефи ма китарката да ми мирише хубаво..може да е вредно но боята е черна и още е черна и си е на мястото... Редактирано Септември 14, 2005 от spotlight_kid Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 айде и аз да се разпиша по темата - струните - преди и след свирене - Fast Fret GHS грифа - при смяна на струните - Lemon Oil Fender тялото като се зацапа много и/или при смяна на струни - Guitar Polish Ernie Ball много съм доволен и от трите , ползвам ги от години, не съм забелязал/усетил да прецакват дървото....... Цитирай
ALBIREO Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 айде и аз да се разпиша по темата - струните - преди и след свирене - Fast Fret GHS грифа - при смяна на струните - Lemon Oil Fender тялото като се зацапа много и/или при смяна на струни - Guitar Polish Ernie Ball много съм доволен и от трите , ползвам ги от години, не съм забелязал/усетил да прецакват дървото....... Чудесно - значи ще я търкам по- често с Lemon Oil Относно почистването на струните - така не им ли се променя звука? Искам да кажа след като ги мацаш с някакъв препарат. Тази промяна се усеща най- много като смениш старите с нови и новите ти звучат някак си по- добре . Аз залагам главно на нови струни а не на почистени с препарат (иначе мръсотията си я махам с парцалче... веднъж на много време ) Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 Относно почистването на струните - така не им ли се променя звука?Искам да кажа след като ги мацаш с някакъв препарат. Тази промяна се усеща най- много като смениш старите с нови и новите ти звучат някак си по- добре . Аз залагам главно на нови струни а не на почистени с препарат (иначе мръсотията си я махам с парцалче... веднъж на много време ) с лемон ойл няма нужда много често да мажеш - като сменяш струните е добре, а и слагай по много малко - иначе не е добре предполагам а относно фаст фрет - точно обратното на това, което си мислиш е като ги чистиш редовно с препарат се запазва повече оригиналния им звук, тъй като не се събира мръсотия и не ръждясват. иначе нови струни през няколко дни е най-добре, спор няма. но когато струните, които ползвам са 30лв комплекта не е много изгодно. затова търся компромисен вариант. Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 а относно фаст фрет - точно обратното на това, което си мислиш екато ги чистиш редовно с препарат се запазва повече оригиналния им звук, тъй като не се събира мръсотия и не ръждясват. иначе нови струни през няколко дни е най-добре, спор няма. но когато струните, които ползвам са 30лв комплекта не е много изгодно. затова търся компромисен вариант. Абе не само цената на струните пречи да се сменят редовно. Смяната на струни ми е достатъчно неприятна дейност и постоянно си намирам извинения да не ги сменям. Ще пробвам да свикна със скрибуцането като мажа с тази дънлоп-ска боза, да видим дали ще изкарват по-дълго. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 еееееееееее неприятна ама 15 минути се търпи, като знаеш след това как ще звукне китарата Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 еееееееееее неприятна ама 15 минути се търпи, като знаеш след това как ще звукне китарата Така говориш, щото нямаш флойд Цитирай
adXok Отговорено Септември 16, 2005 Отговорено Септември 16, 2005 Тюх, добре че никога ръцете ми не се потят. Цитирай
Fenix Отговорено Септември 16, 2005 Отговорено Септември 16, 2005 еееееееееее неприятна ама 15 минути се търпи, като знаеш след това как ще звукне китарата 15 минути? Верно немаш флойд... :D:D Ама аз много се кефя, по 2 часа ми е смяната на мене... Цитирай
didopeshev Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 На мен първата ми смяна на струните излезе окола 2 дни заради Флойд-а :wall: поне имаше ефект накрая Цитирай
Zealous Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 (Редактирано) Аз моята китарка си я чистя с Pronto за дърво екстра е, лъщи направо Редактирано Октомври 6, 2005 от Zealous Цитирай
Recommended Posts