Jump to content
Българският форум за музиканти

Guiatr Wiring


keeper

Recommended Posts

Здравейте и за много години, в първите дни на новата година реших да си сложа нов адаптер на китарката и нещо не направих като хората - има доста шум на хъмбъкера. Понеже е добра машина - не вярвам от него да шуми - по-скоро съм го вързал кофти. Имам един Волюм и един Тон - потенциометри.

Китарата е Ямаха - SSH разположение на пикъпите.

 

Сета от адаптри е следния:

 

Това е суича

 

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9804240

 

Този е нек - Hot Noiseless - с 2 извода

 

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9804241

 

Този е сингъл сток в средата - с 2 извода

 

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9804243

 

Това е бридж хъмбъкер Dimarzio Paf Pro с 5 извода

 

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9804242

 

Моля предложете някакъв оптимален вариант за свързване за да няма шум - може и с хъм кенсълинг на средния.

Редактирано от keeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принтирай си тази схемичка, тя е за сингълхъмбъкер, но щом си се заел сам да си правиш спойките ще ти свърши работа.

http://www.seymourduncan.com/support/wirin...1vol_1tone_5way

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май цветовете бяха други....не са като при дънкан. Въпреки това има абсолютно същата схема само ,че за твоя адаптор на сайта на Демарцио.

 

п.п. Една снимка какво си направил също би била от полза.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти алтернативна схема http://www.guitarelectronics.com/product/WDUHSS5L1101 този вариант се използва от Ибанец и Джаксън и автоматично сплитва бриджа.

 

Ключа работи така (от нек към бридж) позиция 1 Нек, 2 нек+мидъл(хъмкенсъл), 3 мидъл, 4 мидъл + предна намотка на бридж(хъмкенсъл), 5 бридж

 

А иначе ако използваш схеми за връзване от сайта на SD е хубаво да знаеш как отговарят цветовете на тези на ДиМарцио:

Зеленото съвпада, останалите са както следва - червено при SD отговаря на бяло при DM, черно при SD отговаря на червено при DM, бяло при SD отговаря на черно при DM.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, отиди при лютиер! Монтажът на адаптери изглежда "направи си сам", ама понякога просто не става ... има си пинизи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лютиер е добра идея - имам нужда от прецизен сетъп на тръсрода. Но мисля че с поенето съм на ТИ и ако имам правилна схема - ще се справя.

Имаше едни схеми с хъм кенсълинг между средния и бриджа - ама немога да ги открия.

 

Освен това - не откривам коя бобина трябва да е към нека - на предишния адаптер имаше едни точки от страни....... тук как се открива?

Редактирано от keeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Схемата, която съм ти предложил е точно такава, каквато искаш. А ако имаш проблем с отгатване на изводите на адаптер, погледни ТУК!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Поенето е едно на ръка, ама не се изчерпват нещата с това. Винаги е добре да се проверят и реалните параметри на адаптерите (мощност, съпротивление, поляритети), съвместимостта им с другите нови и стари адаптери, с които се комбинират, понякога трябва да се измисли решение, за да се получат смислени комбинации, или дори да зазвучи адаптерът на съответната позиция, ако идва по силен/слаб от желаното ... да не говорим за други неща по електрониката ... Самият аз не твърдя, че ги разбирам тези неща, затова си прежалвам левчетата и ходя при разбирачи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Само да те питам, като ходиш при разбирачи и прежалваш левчета, носиш ли си кубето барабар с китарата и седиш ли им на главата, докато ти настроят адаптерите така, че да ти зазвучат както на теб ти харесва? Щото ако не, голяма файда май няма. Настройката на адаптерите е нещо строго индивидуално и според мен всеки трябва да се пообразова как да го прави сам, за да извлече това, което иска от тях.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Какво разбираш конкретно под настройка?

Иначе не, не ходя с кубе, щото свиря DI :godbless: .

P.S. Не казвам, че човек принципно не може сам да си сложи адаптери. Ако стане plug-and-play по схемичките на SD и DM, супер! Ако обаче има проблем, ... значи има проблем :D .

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При адаптерите с pole piece, имаш възможност да нагласяш магнитното поле под всяка струна по отделно. Личните ми опити наскоро показаха, че тези настройки влияят много не само на аутпута, а и на извличането на хармониците. Подобни корекции отнемат часове и най-важното - няма универсално настройване. Прието е pole pieces да следват радиуса на грифа така че да са еднакво отдалечени от струните, но ако разбъркаш малко тези настройки, ще се удивиш, как един адаптер може да звучи по различен начин само с тези корекции. Това "разбирач" няма как да го прави, щото е все едно някой "разбирач" да ти настройва FX чейна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^... поради което се правят и фабрично "staggered" адаптери.

Абе, кой както го влече ... има хора, кефят се да бъзикат и да експериментират. Не всеки обаче е технически грамотен и не на всеки му иде отръки. Лично аз не бих тръгнал да си въртя сам магнитите на адаптер за 60-70 долара. Нямам електротехническа култура и единственото сигурно нещо, което разбрах от опитите си да се самообразовам в интернет, е, че нищо не разбирам от тези неща и това не може да се промени за 2 часа в Гугъл. Не обичам да се занимавам с неща, които фундаментално не разбирам (щото да прочетеш 1-2 правилца кое, как и с каква презумпция се свързва еди кога и къде си не означава да разбираш). А и нямам време по цял ден да въртя, поя и разпоявам напред-назад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.