Jump to content
Българският форум за музиканти

препоръка за кубе


stenly

Recommended Posts

Та ЧНГ първо!

Много празници се насъбраха и доста време прекарах с китарата, че си наумих да сменя кубето.Сега свиря с един Лариус с 8 инча говорител.Свиря предимно през един корг а3 или директно variax-a в кубето.Не ме интересува хард звученето-джазът е мойта мзика.Свиря само в къщи -любител съм и нямам амбиция за концерти .Не че сегашното не ме устройва ,но си мисля че 12 инча говорител ще звучи по добре.

Май това е единственото което ме блазни да си мисля за по голямо...

Ако има хора с опит да си кажат мнението моля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колко пари?Мисля ,че Фендер Суперчамп ХД е добра оферта - 15 вата лампов амп,с вградени дигитални ефекти,около 600-700 лв е .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_cray2:

Понеже и аз се чудя за подобно не6то реших да се включа в темата та да не спамя и аз тема . Кубенце за джаз и блус предимно (90%) да речем за около 550 -580 лв . Дали да е лампово или транзисторно и какви са им предимствата ? и може ли да се земе лампово за тея скромни средства . Предпочитам да е Фендер че РФ за официални представители и са по народни цените там но сме отворени за сякакви предложения . Сорру за Оффтопика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и честита нова година!

 

 

СПОРЕД МЕН, три неща са по-важни за добрия джаз тон, преди кубето, а именно:

 

1. Ръцете/звукоизвличане

 

2. Китарата

 

3. Струните

 

 

Казвам го на базата на опита си в търсенето на добър джаз тон, извлечен от инструмента китара. Няма какво да коментираме точка 1. - то си е ясно. Китарата е добре да е полуакустична, като модела и формата са според предпочитанията - най-често използваните такива са модел (или взаимстван такъв) на китарите Gibson ES-335, Gibson ES-175 и Gibson L4/L5 CES. Определено Gibson не са първата марка, която е правила полуакустични джаз китари, но със сигурност тези три техни модела са се утвърдили от десетилетия като стандарт за различните видове джаз тон. Струните пък е добре да са flat wound, по възможност (според ръцете) доста дебели - добър сет струни за джаз китара е 13-53.

 

Кубето е важно, до толкова, че да изкара усиления сигнал от инструмента(листа). Добри попадения, утвърдени отново от десетилетия са: Roland Jazz Chorus, Polytone, както и ламповите серии на Fender. Според ситуацията в България, може да се препоръчат конкретни модели, а именно:

 

Roland JC-50 - транзисторен амп с добър чист канал; вградени ефекти - хорус, тремоло, драйв и ривърб, като драйв-а е отчайващ.

 

ламповите серии на Fender - имал съм, а и бих препоръчал Fender Blues Jr. - малко лампово кубе, един канал, вграден ривърб, приличен саунд.

 

 

Не съм фен на дигиталните процесори, вградени в кубетата, затова не мога да коментирам горното предложение (на Малин). Ако има още въпроси, на които мога да отговоря/помогна - с удоволствие.

 

За по-любознателните - в раздел Какво, Къде, Кога съм публикувал тема за един от следващите си гигове. На него ще може да чуете комбинацията полуакустична китара тип ES-175 с flat wound 0.13 струни през кубе Roland JC-50.

 

 

 

Успехи през 2009г.,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.