stenly Публикувано Януари 2, 2009 Share Публикувано Януари 2, 2009 Та ЧНГ първо! Много празници се насъбраха и доста време прекарах с китарата, че си наумих да сменя кубето.Сега свиря с един Лариус с 8 инча говорител.Свиря предимно през един корг а3 или директно variax-a в кубето.Не ме интересува хард звученето-джазът е мойта мзика.Свиря само в къщи -любител съм и нямам амбиция за концерти .Не че сегашното не ме устройва ,но си мисля че 12 инча говорител ще звучи по добре. Май това е единственото което ме блазни да си мисля за по голямо... Ако има хора с опит да си кажат мнението моля. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2009 Share Отговорено Януари 2, 2009 До колко пари?Мисля ,че Фендер Суперчамп ХД е добра оферта - 15 вата лампов амп,с вградени дигитални ефекти,около 600-700 лв е . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BWC Отговорено Януари 2, 2009 Share Отговорено Януари 2, 2009 Понеже и аз се чудя за подобно не6то реших да се включа в темата та да не спамя и аз тема . Кубенце за джаз и блус предимно (90%) да речем за около 550 -580 лв . Дали да е лампово или транзисторно и какви са им предимствата ? и може ли да се земе лампово за тея скромни средства . Предпочитам да е Фендер че РФ за официални представители и са по народни цените там но сме отворени за сякакви предложения . Сорру за Оффтопика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2009 Share Отговорено Януари 2, 2009 (Редактирано) Здрасти и честита нова година! СПОРЕД МЕН, три неща са по-важни за добрия джаз тон, преди кубето, а именно: 1. Ръцете/звукоизвличане 2. Китарата 3. Струните Казвам го на базата на опита си в търсенето на добър джаз тон, извлечен от инструмента китара. Няма какво да коментираме точка 1. - то си е ясно. Китарата е добре да е полуакустична, като модела и формата са според предпочитанията - най-често използваните такива са модел (или взаимстван такъв) на китарите Gibson ES-335, Gibson ES-175 и Gibson L4/L5 CES. Определено Gibson не са първата марка, която е правила полуакустични джаз китари, но със сигурност тези три техни модела са се утвърдили от десетилетия като стандарт за различните видове джаз тон. Струните пък е добре да са flat wound, по възможност (според ръцете) доста дебели - добър сет струни за джаз китара е 13-53. Кубето е важно, до толкова, че да изкара усиления сигнал от инструмента(листа). Добри попадения, утвърдени отново от десетилетия са: Roland Jazz Chorus, Polytone, както и ламповите серии на Fender. Според ситуацията в България, може да се препоръчат конкретни модели, а именно: Roland JC-50 - транзисторен амп с добър чист канал; вградени ефекти - хорус, тремоло, драйв и ривърб, като драйв-а е отчайващ. ламповите серии на Fender - имал съм, а и бих препоръчал Fender Blues Jr. - малко лампово кубе, един канал, вграден ривърб, приличен саунд. Не съм фен на дигиталните процесори, вградени в кубетата, затова не мога да коментирам горното предложение (на Малин). Ако има още въпроси, на които мога да отговоря/помогна - с удоволствие. За по-любознателните - в раздел Какво, Къде, Кога съм публикувал тема за един от следващите си гигове. На него ще може да чуете комбинацията полуакустична китара тип ES-175 с flat wound 0.13 струни през кубе Roland JC-50. Успехи през 2009г., Петър Редактирано Януари 2, 2009 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts