Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте и ЧНГ!

Имам един такъв въпрос. Имам китара с Флойд, само че както се досещате, се разстройва.. иии странното е че се разстройва само една струна - сол. Съотношението между сол и си винаги е на прицел и не съм сигурен от какво. Сложих малко смазка на болтчетата, които държат флойда, иначе си е перфектно прав и се държи както трябва.

Та въпросът е: за да е стабилна китарата и въобще всичко да е наред - трябва ли флойда да е хоризонтален и напречно - т.е. от единия болт до другия - да е еднакво нисък и от двете страни?? Защото моят не е, малко по-висок е от страната на ниските струни, за да няма браждене и прочие.

Отговорено

Такова нещо като да ти разтроива само 3 струна в физиката няма. Флоида е страно животно държащо се на 2 пружини в общия случай.Ако има проблем тои ще е 123 или 456. Попринцип яко дърпаш яко струните може да се разтроива и без да ти е виновен флоида. Търси проблема другаде ,мен ако питаш се филмираш защото не си свикнал , най-лошия вариянт е да ти трябва сетъп.

ЧНГ и какво си го заял тоя флоид в 2 и 20 .... то не ,че аз не съм в 3 и 30

Отговорено
Такова нещо като да ти разтроива само 3 струна в физиката няма
Ако е зле ключа да,но се предполага,че е със заключване системата.
Отговорено

Благодаря за отговорите, а относно разстройването - наистина само тя се разстройваше другите бяха перфектни.

Сега смених струните и сетъпнах флойда, така че по никоя ос не е крив. Чувал съм обаче, че action-а може да се прави различен за всяка струна. Някой да знае как става?

Отговорено (Редактирано)

При Флойд Роуз не можеш да нагласяш височината на всяка струна поотделно. Може на фендерското тремоло, ако не се лъжа и на някои твърди бриджове.

Редактирано от fluti
Отговорено
Та въпросът е: за да е стабилна китарата и въобще всичко да е наред - трябва ли флойда да е хоризонтален и напречно - т.е. от единия болт до другия - да е еднакво нисък и от двете страни?? Защото моят не е, малко по-висок е от страната на ниските струни, за да няма браждене и прочие.

...

...

Сега смених струните и сетъпнах флойда, така че по никоя ос не е крив.

...

ЧНГ!

Не, не трябва. Това, което си направил е просто да си увеличиш екшъна, т.е. височината на струните. Флойда трябва да е хоризонтален успоредно на струните, не напречно.

С това, което казва MasterOfDisasterне съм съгласен, има такова нещо - фактът е налице. Просто не е свързан със сетъпа на флойда, но не означава, че не е свързан с него. И не е и задължително проблемите да са 123 и 456 :icon_shithappens:

И аз имах същия проблем, точно със сол струната. При мен проблема се оказа на две места - в седлото на струната във бриджа и в седлото в нъта. Понякога се случва така, че да не сложа добре струната и при отпускане после не се връща точно в средата на седлото на бриджа, а друг път при заключването. И в двата случая просто свалям струната и я слагам наново и проблема изчезва. Щом си сменил струните, сега ще видиш дали е било това. Ако не е, увери се че седлото е гладко и няма никакви остри ръбове където стурната да се закачи след отпускане на струнте чрез тремолото :D

Поздрави

Отговорено

Здравейте отново. Свиря си вече 2-3 дена с новите струни и проблемът изчезна. Май е било от захващането на струната във флойда. Аз имах съмнение и за това де. Благодаря ви за помощта!