Jump to content
Българският форум за музиканти

Магазини за тромпети и разновидности


Recommended Posts

Здравейте,

 

свиря на тенор саксофон но искам да започна и на някаква версия на тромпет - с по мек звук. Има разни флюгелхорни и т.н. Май ги ползват в немските духови оркестри. Незнам дали като диапазон и постановката на ръката са едни и същи като на тромпетите. Знам няколко магазина в софия - на цецо, малък цум - китайски - и ямахата. Май ми трябва нещо по-евтино. Кой е запознат.? Кой е гуру на темата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде къде се изпокриха духачите, търговците и знаещите. Стига сте работили. Дайте ъъъъъкъл.

Редактирано от Saxophon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой продава духови инструменти. Кои са най-добрите марки - немските ли. А какво ви емнението за ямаха и зелмера де!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравей ,казвам се Станислав Иванов от Русе ,тромпетист съм по кораби ,от скоро свиря на сакс тенор -стар Лигнатон класик на амати,с бис мунщук ,порачах си Dave Guardala mb2 мущук като на Майкъл Брекър,очаквам го с нетърпение .А по темата за flugelhorn- Флюгелхорн важно е с какъв монщук ще свириш,трябва да е специално за флюгел иначе тона му ще бъде същия като на тромпет .В България няма избор ,има китайски тайландски ,ако си намериш на старо чешки амати 0т 200 до 500лв ако е запазен ,фалшиви са малко но са по добри от новите китайски.Марки добри са Curtoas френски на първо място Bach Stradivarius и на края 3 маясто Yamaha,s neq se swiri leko no nemi hareswa kato zwuk .Аз свиря с нещо измислено в китай ,купих го от Колев- София ,майстор.Пълен боклук е ,след като спря да се разпада и му закрепих всички проблеми в състояние да свири е чудесен иструмент .Цаката е контрол да не фълшивее и мунщука .Свиря с Bob Reeves Bob Reeves.brasses нещо подобно. За начинаещи най лесно ще намериш навсякъде bach и са евтини,или от кутията на инструмента който си вземеш пиши ми на stas_jazz7@mail.bg ако те интересува нещо повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.