Saxophon Публикувано Декември 29, 2008 Публикувано Декември 29, 2008 Здравейте, свиря на тенор саксофон но искам да започна и на някаква версия на тромпет - с по мек звук. Има разни флюгелхорни и т.н. Май ги ползват в немските духови оркестри. Незнам дали като диапазон и постановката на ръката са едни и същи като на тромпетите. Знам няколко магазина в софия - на цецо, малък цум - китайски - и ямахата. Май ми трябва нещо по-евтино. Кой е запознат.? Кой е гуру на темата? Цитирай
Saxophon Отговорено Декември 29, 2008 Автор Отговорено Декември 29, 2008 (Редактирано) Хайде къде се изпокриха духачите, търговците и знаещите. Стига сте работили. Дайте ъъъъъкъл. Редактирано Декември 29, 2008 от Saxophon Цитирай
Saxophon Отговорено Декември 29, 2008 Автор Отговорено Декември 29, 2008 Кой продава духови инструменти. Кои са най-добрите марки - немските ли. А какво ви емнението за ямаха и зелмера де! Цитирай
stas_jazz7 Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Здравей ,казвам се Станислав Иванов от Русе ,тромпетист съм по кораби ,от скоро свиря на сакс тенор -стар Лигнатон класик на амати,с бис мунщук ,порачах си Dave Guardala mb2 мущук като на Майкъл Брекър,очаквам го с нетърпение .А по темата за flugelhorn- Флюгелхорн важно е с какъв монщук ще свириш,трябва да е специално за флюгел иначе тона му ще бъде същия като на тромпет .В България няма избор ,има китайски тайландски ,ако си намериш на старо чешки амати 0т 200 до 500лв ако е запазен ,фалшиви са малко но са по добри от новите китайски.Марки добри са Curtoas френски на първо място Bach Stradivarius и на края 3 маясто Yamaha,s neq se swiri leko no nemi hareswa kato zwuk .Аз свиря с нещо измислено в китай ,купих го от Колев- София ,майстор.Пълен боклук е ,след като спря да се разпада и му закрепих всички проблеми в състояние да свири е чудесен иструмент .Цаката е контрол да не фълшивее и мунщука .Свиря с Bob Reeves Bob Reeves.brasses нещо подобно. За начинаещи най лесно ще намериш навсякъде bach и са евтини,или от кутията на инструмента който си вземеш пиши ми на stas_jazz7@mail.bg ако те интересува нещо повече Цитирай
Recommended Posts