Zdravko Peev Отговорено Ноември 24, 2004 Отговорено Ноември 24, 2004 по принцип много малко хора го разбират...но то не може да се обясни - то е като желание да покажеш пред себе си , че не позволяваш на предмета(в случея китарата ) да е нещо повече от теб.... независиму колко скъпа и любима ти е тя...... Не може да се обясни с думи, трябва просто да почувстваш.... Интересна гледна точка, всъщност... Все едно казваш: "Хей, аз съм музиканта, аз правя музиката, стоя над вещите и инструмента, защото без мен те са нищо!" Доста философско... И пак си мисля, че на Кобейн не му е хрумнало... Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 24, 2004 Отговорено Ноември 24, 2004 Както и на повечето, които са правили гореспоменатите вандалщини! Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 25, 2004 Отговорено Ноември 25, 2004 Хма... Абе трябва да прочетеш малко неща за Кобейн. Не е бил точно дрогирания човек без умисъл в главата за който всички го представя. В смисъл, бих могъл да си представя че е чупел китарите си с умисъл. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 25, 2004 Отговорено Ноември 25, 2004 Не знам към мен ли отправяш този съвет, но аз доста съм слушал Нирвана и съм прочел за Кобейн Което обаче не оправдава трошенето на инструменти и апаратура! Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 25, 2004 Автор Отговорено Ноември 25, 2004 Никой, ама никой не е чупил скъпа и наистина добра китара. Колкото до въпроса защо го правят - за да бъдат забелязвани не само от китаристи!!!Въпрос на мода и от там $$$!!! Ми то за тях (повечето добри китаристи дето го правят) общо взето скъпи няма. Колкото и да е против чупенето на китари Хамет има една размазана (нарочно) китара ESP, която никак не изглежда лоша китара, особено щом свири на нея и се кефи. Ако гледате А Year and a Half in the life of Metallica, докато обяснява как обича инструментите си и как е guitaracholic и го показват на един концерт дето с въпросната китара си трие гъ*а и я влачи по стълбите докато не я разделя на две. Ще взема да пусна една анкета аз. Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 25, 2004 Отговорено Ноември 25, 2004 Това, което влачи Hamet e RG4**. Същите е използвал и Vai!!! Говоря за не скъпи за тях, а не за нас!!! Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Хайде и аз да смажа осите... Че има демонизъм - има; че има театър, merchantrading - има; има шоу, кинти и прочее; четох някъде, че Джими, лека му пръст, е имал чести шокови състояния, амокоподобни и т.н., не съм спец; та, имал проблема, че невинаги, даже много рядко смогвал да изсвири това, което е било в главата му ( представям си , баси гения...); За Тауншънд легендата гласи, че, свирейки в няква ниска дупка в началото на буйната Дъ Ху кариера, мятайки насам-натам грифа, злощастно го спраскал; после, щот си е нерва, го дотрошил ядно, а публиката, нали си е английска, футболна, се възрадвала като катун на Азис през избори... Според мен при него си е темперамент, който идеално се вписва в алъш-вериша, имиджа и прочие щуротии. За финал привеждам мнението на Джон Ленън; той смята, че трошенето, скачаньето и целия цирк може да се използват за промоутърски и прочее цели; но основната причина била, че след 8-10 часово нон-стоп жулене всеки изперква (както са били Бийтълс в Хамбург) и това си е тема за размисъл... След такова време драпанье чупенето просто си влиза в графата: "relax"... :think: Цитирай
spotlight_kid Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Чупенето на китари и други инструменти се прави не са само заради удоволствието , но и за да създаде впечатление в аудиторията, т.е. това един вид самореклама на групата. Първи това са правели The Who още през 60-те и така като се премине през Jimmi Hendrix и куп други. На пръв поглед изглежда шокиращо как може един велик музикант да се отнесе така варварски с инструмента си, но истината е че в повечето случаи са използвани по-евтини екземпляри. Например Kurt Cobain е използвал евтини японски Стратокастари, които е унищожавал по концерти, иначе е пазел любимата си китара Fender Mustang. Taka че това е въпрос на личен избор, имидж за групата и самореклама и пари разбира се Аз например с удоволствие бих разкатал някоя Кремонка :killyou: Гледах един филм за The Who и там китариста разказа че всичко е започнало случайно на един концерт вдигнал високо китарата си и я повредил и за да не изглежда като гаф я дочупил в пода и публиката много се накефила ...та така е започнало всичко Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Хма... Абе трябва да прочетеш малко неща за Кобейн. Не е бил точно дрогирания човек без умисъл в главата за който всички го представя. В смисъл, бих могъл да си представя че е чупел китарите си с умисъл. Абе ако беше цапардосал с някоя орфейка Къртни Лав овреме, щеше да си е жив и да имаме двоен повод за радост... :killyou: Цитирай
trendkiller Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Китарата още не съм, обаче преди два месеца си разбих метронома в стената .Вчера ми идеше да метна ESP-то през ши*ания прозорец .Ама сега съм добре Бирата и тревата имат успокоителни свойства ... Иначе по темата ,не знам защо си чупят китарите - много по-яко е да я запалиш примерно Цитирай
thurston Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Да им пикам и на шоубизнеса!!! хъхъ, това бих го гледал. ще дойда с камерата и ще направя епохалния музикално документален филм на десетилетието. това в кръга на шегата, де, да не се обиди дамата...пък и не съм толкова извратен ... май... Цитирай
Crimson Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Не Т'ва е тъъъъъъъпоооооооооо!!! Деееба ако имат пари за китари, които да чупят да ги дават плаготворително деееба!! А ако ги хвърлят в публиката както каза Bassko - най-добре!! Цитирай
MDFk Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Тотална идиотщина! Все едно да пребиеш някой колега от групата - дори по лошо... :killyou: Цитирай
Fenix Отговорено Май 8, 2005 Автор Отговорено Май 8, 2005 Все едно да пребиеш някой колега от групата - дори по лошо... :killyou: аз бих пребил басиста ни, и ще се изкефя.... ..... ама като не идва на репетиции.... Не ми обръщайте внимание И НЕ СИ ЧУПЕТЕ КИТАРИТЕ!! по-добре, елате да пребиете басиста ни.... Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Май 14, 2005 Отговорено Май 14, 2005 Мдаа, по тая тема си говорехме на "Малката среща на форума". Това нещо ми е толкова непонятно и ми е толкова жал като го видя. И все ме гложди тоя въпрос "Защо бе хора?" Може ли някой да ми отговори? И има ли между вас някой, който да си е чупил нарочно китарата? P.S. За всеки който спомене за Джими Хендрикс дето си е палил китарите - на него му е позволено, той е бог щото са гъзари ... и така им е било кеф за момента Цитирай
Recommended Posts