Fenix Публикувано Ноември 22, 2004 Публикувано Ноември 22, 2004 Мдаа, по тая тема си говорехме на "Малката среща на форума". Това нещо ми е толкова непонятно и ми е толкова жал като го видя. И все ме гложди тоя въпрос "Защо бе хора?" Може ли някой да ми отговори? И има ли между вас някой, който да си е чупил нарочно китарата? P.S. За всеки който спомене за Джими Хендрикс дето си е палил китарите - на него му е позволено, той е бог Цитирай
circles Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 Za6to ne? Viarvai mi 4e, ako imah kinti 6tiah da 4upia kitara na vseki po goliam live! T'va si e mania! ...moje sled tova da si subera adapteri, klu4ove...kakvoto e ostanalo :wall: Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 свободата на артиста?! както и да е - изглежда малко глупаво, независимо дали е Хендрикс, Блакмор (който също си е бог де!) или Кобейн... Феникс, нали се смяхме на срещата бе нека чупят - сега им е паднало!!! Цитирай
bulby Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 Дори да съм по-известен от Бритни Спиърс, никога не бих наранил китарата си. Служи ти вярно през целия концерт и грабва сърцата на феновете, а накрая как и се отплащаш - с удар в пода ли ? :evil: :killyou: Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 22, 2004 Отговорено Ноември 22, 2004 написал съм Блакмор, а не Блекмор отврат!!! не мога да се понасям, Ritchie Blackmore ми беше най-първото ми и истинско влияние!!! чак после дойдоха съвременните shred-masters :guitar: Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 23, 2004 Автор Отговорено Ноември 23, 2004 Za6to ne?Viarvai mi 4e, ako imah kinti 6tiah da 4upia kitara na vseki po goliam live! T'va si e mania! ...moje sled tova da si subera adapteri, klu4ove...kakvoto e ostanalo :wall: Това е вярно, но не мислиш ли че е по-добре да я дадеш на някой, който иска китара страшно много (примерно) вместо да я размажеш в пода? Цитирай
Snowwhite Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 'Ко щете плюйте-тука няма да се съглася с подобни дивотии!!!Това е абсолютно кощунство,както казах и на срещата-вместо да си я чуваш(пазиш значи) и поддържаш китарата ти ще я направиш на кьопоолу,само защото от това ти става пиш*ата !!!'Айде,бе!!!Колко народ си е играл да я прави тая китара,да го измисля преди това точно тоя модел,да измисля електрическите китари изобщо,да измисля класическите,да измисля лютните и прочие и прочие назад във вековете-а някой си пу*ьо ш'е ми съсипва почти произведение на изкуството за да е "Rock Star",разбир'ш ли!!! :wall: Тъпо,тъпо,тъпо!!!Не ме разбирайте криво-повечето от световните китаристи,който го обладават тоя табиет са ми "легнали на сърцето",но все пак...Като си спомня колко съм си мечтала да имам електричица и как ми се е доревавало,гледайки ги тия извращения допреди да си взема Fender-чето...А онова с пианото в оркестрината дори няма да го коментирам .Все пак има и по-добър начин да се изкефиш,нали номерът е да "съграждаме,не да разграждаме"(поздрав за Glacierise и всички фенове на "Улицата")...Аз бих си давала китарите или на търг и парите-за "кауза благородна" ,или на някой фен,дето да ми направи впечатление на концерт еБентуален,или на някой прохождащ,или е*а ли го на кого,но ще си я уважавам китарата-не можеш да я третираш като парцал и да я размотаваш наляво-надясно... Sorry,пичове,ама на мен ми се види комплексарско малко-типично "мачовско" и "Виж мъ к'ъф съм як-и теби ш'тъ скъсъм тъй!!!"...Няма нужда от това викам... "Ребята-давайте жить дружно!!!"се казваше в едно култово филмче... Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Чупенето на китари е простотия, при това невероятна, пък независимо, кой го е направил, дори Хендрикс... МОже да свири страхотно, обаче това общо няма... Кобейн къде го сложихте там и него до другите... Бях написал едни работи, ама като се сетих, че не е между живите, ги изтрих... R.I.P. Цитирай
Bassko Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Аз бих си хвърлил китарата в публиката! Много хора от тези които ходят по концерти свирят и със сигурност (ако аз бях известен) нямат по-добри китари от мен ( в случея бас) + т'ва може и да фрасна някой. хахааха :guitar: :wow: Цитирай
Mityata Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 аз с най - голямо удоволствие,бих си разбил китарата в колоните,е все пак и аз си имам любима китара,която не бих наранил,но имам ли кинти ОХО :guitar: Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Колко народ си е играл да я прави тая китара,да го измисля преди това точно тоя модел,да измисля електрическите китари изобщо,да измисля класическите,да измисля лютните и прочие и прочие назад във вековете-а някой си пу*ьо ш'е ми съсипва почти произведение на изкуството за да е "Rock Star",разбир'ш ли!!! Бае, да те светнем за икономиката Колкото хора да са праили тая китара, после са я ПРОДАЛИ, и понеже еди кой си я е строшил, ше си купи нова, от което тия дето са я правили, ПЕЧЕЛЯТ, разбийш уи И, все пак, китарата си е просто китара бе, хора Дърво с жици по него Музиката идва от човека (айде тука подозирам голем теологичен спор да се заформя ), а не от китарата И когато музиката е напълно наситена с енергия, естествения финал е да се потроши нещо. И понеже китариста е пич и е благородно копеле, нема да строши тиквата на некой от първия ред, а ще си строши китарата като израз на точно тая енергия, от която идва музиката му, и като жест на подхранване на болката, от която идва музиката му (убавото изкуство се от там иде, доколкото съм забележил). Тва е метафора за жертвоприношение и самоубийство на сцената, на пълно раздаване. Ае стига философия дееба. Трошенье, ебанье, хеви метъл Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 "Трошенье, ебанье, хеви метъл" тожа е триадата на съвършенството!!! няма какво да се добави! оп! има! ХУБАВА ХРАНА!!! :green: Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Никой, ама никой не е чупил скъпа и наистина добра китара. Колкото до въпроса защо го правят - за да бъдат забелязвани не само от китаристи!!! Въпрос на мода и от там $$$!!! Цитирай
Angry Samoan Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Чупенето на китари и други инструменти се прави не са само заради удоволствието , но и за да създаде впечатление в аудиторията, т.е. това един вид самореклама на групата. Първи това са правели The Who още през 60-те и така като се премине през Jimmi Hendrix и куп други. На пръв поглед изглежда шокиращо как може един велик музикант да се отнесе така варварски с инструмента си, но истината е че в повечето случаи са използвани по-евтини екземпляри. Например Kurt Cobain е използвал евтини японски Стратокастари, които е унищожавал по концерти, иначе е пазел любимата си китара Fender Mustang. Taka че това е въпрос на личен избор, имидж за групата и самореклама и пари разбира се Аз например с удоволствие бих разкатал някоя Кремонка :killyou: Цитирай
ALBIREO Отговорено Ноември 23, 2004 Отговорено Ноември 23, 2004 Angry Samoan Абсолютно си прав И все пак не одобрявам чупенето на инструменти по концерти - ако ми се гледа насилие ще ида да гледам кеч или български футбол . На концерт отивам за да гледам музикантите които харесвам :guitar: и да слушам музиката им а не да гледам как изпадат в нервни кризи :killyou: , като се колят на сцената или демонтрират колко са "велики", като си трошат инвентара. Добре беше тази тема да има анкета - одобрявате ли подобен вид поведение на сцената - да, не .. нещо такова. Никога не бих си потрошил техниката - колкото и пари да имам. Цитирай
Recommended Posts