liquid_death Публикувано Декември 13, 2008 Публикувано Декември 13, 2008 Здравейте, Този път ви представям кабинет, който си направих сам.Не съм използвал готови чертежи, а "импровизирах".Размерите са 700/600/350мм.Материала е осиби профил 20мм.Говорителите са 1xEminence 2112T + 1xEminence V128, като са вързани успоредно и омажа на кабинета е 4ома.Използвана е вата за външно тапициране + вата за вътрешно тапициране + метални дръжки + гумени крачета + пластмасови ъгли.Кабинета е клоусд бек.На предния панел има 3 вентилационни отвора - 2 по 8" и един 6.5". Приблизителния обем на кабинета е 147литра. Бяха проведени експерименти на подходяща установка, които показаха че говорителите се представят най-добре, когато са вентилирани, но вентилационните отвори са на предния панел, а не другаде.Другите варианти, като опън бек, клоус бек се оказаха по-неудачни.Обема на установката бе според дадената информация от завода производител на говорителите. Страшно доволен съм от звука на кабинета Ето и няколко снимки: Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 А защо изполваш демпващи материали (в случая някакво кече виждам) - това го забелязах и в кабинета, който продаваш. Все пак идеята не е да звучи хай-фи, нали? Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 14, 2008 Автор Отговорено Декември 14, 2008 (Редактирано) ^Чисто емперично стигнах до това решение.Без вата за демпване се получава усилване на средите и звука става по-тенекиен и плосък.Не знам, за джаз или клийн може и да е по-добре без вата, но за хай-гейн по-харно ми звучи с ватата.Определено не искам да ми звучи хай-фи кабинета, но не искам и да звучи кофти.Правил съм опити с Еминенсите и по-добре звучат с вата.Правих и опити и с celestion G12T100 , Celestion G12T75 Celestion V30, и всичките ми зазвучаваха по-добре с ватата.После се учудих, защото инфото от нета е че не се използва вата за китарни цели и реших че кабинетите са ми с кофти материали.Издирих един кабинет 1по12 с клоус бек от дърво и тествах и с него.Ефекта бе същия.С вата звука става по-басов, по-плътен, докато без нея звука е среднист, концентриран, но треслив.Интересното е че ватата играе голяма роля и при вентед кабинетите и при опън бек.Това са моите чисто емперични открития. Редактирано Декември 14, 2008 от liquid_death Цитирай
patient Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Качи някой друг семпъл ако не ти е проблем... Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 19, 2008 Автор Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) Извинявам се за забавянето на семплите.Извинявам се и за некадърното свирене, но всичко стана много набързо.Семплите са записани с китара с Jackson humbucker-VPHB by MG(с изключение на клийн) - транзисторна глава 100W MG GTA100 - кабинета 2по12" - микрофон(китайски някакъв) - саундкарта.Обработка на семплите няма с изключение на съвсем малко ревърб.Семпъла с усилване е на 3 степени - първата е на 30% волюм, втория - 60%, третия - 90%.Трите други семпли са с волюм на 90%. Още веднъж се извинявам за некадърността ми. http://media.putfile.com/UsilvaneHiGain http://media.putfile.com/HiGainMax http://media.putfile.com/Crunch-9 http://media.putfile.com/Clean-33 Микрофона е на 50см от кабинета и е разположен в средата на кабинета. Редактирано Декември 19, 2008 от liquid_death Цитирай
patient Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Супер - получило са е доста добре! Бумтенето от вентовете създава доста обем при хайгейн сетингите. При крънча обаче ми звучи малко паразитно. Ако и на живо кабинетчето звучи така изчистено - евала! Цитирай
liquid_death Отговорено Декември 19, 2008 Автор Отговорено Декември 19, 2008 Да, така си звучи.Благодаря за добрия отзив Крънча - а бе буугито не е точно за крънч.Обещавам да запиша пак, но с маршалски ефект, ще е в пъти по-добре Цитирай
Recommended Posts