denko Публикувано Декември 11, 2008 Публикувано Декември 11, 2008 Здравеите на взички. Та тука ме мъчи едно соло и вече почнах да се дразня. Става дума за една песен на Pagans Mind - Twilight Aries. Та нещото, което ме затруднява е слото ( арпеж ли е sweep ... не знам ) е тук . Започва от 3:14 мин. Ако може, някой по - вещ да помогне, как подяволите е изсвирено това alternate или sweep Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 Здравей До колкото чувам фигурата е много подобна на фигурата от солото на xxxx на Malmsteen. Аз лично бих я изсвирил с техниката която ингви полза ---d--u--d--d-u---d-......... 1--10-7-----9-7-----......... 2--------7---------7-......... d - удар на долу u - удар на горе Нека и мастърите да се изкажат Цитирай
ultramega Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 ^ ъъъъ... аз нищо не разбрах от таба ти Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 11, 2008 Отговорено Декември 11, 2008 ^ извинявам се за неясният пост. 1 и 2 са първа и втора струна, над тях се опитах да обознача кой тон с какъв удар се удря Цитирай
Enchant Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Здравеите на взички. Та тука ме мъчи едно соло и вече почнах да се дразня. Става дума за една песен на Pagans Mind - Twilight Aries. Та нещото, което ме затруднява е слото ( арпеж ли е sweep ... не знам ) е тук . Започва от 3:14 мин. Ако може, някой по - вещ да помогне, как подяволите е изсвирено това alternate или sweep Това са арпежи изсвирени на 2 струни /мажорни и минорни тризвучия и минорни с понижена 5-та степен/- в случая 1-ва и 2-ра струна,като се използва комбинирана техника-два от тоновете в арпежа се свирят със суийп. Песента е в си минор и солото е изградено в тази тоналност,като смесено се ползват натурален си минор и хармоничен си минор. По-горе са ти дали стартовия арпеж Си минор-като се редуват 3-та и 2-ра степен от арпежа по следния начин - 3-1-5-2-1-5-3-1 или като ноти: ре/10пр. 1 стр./ -си/7пр. 1стр./ - фа# /7пр. 2стр./- до# /9пр.1стр./- си- фа#- ре -си ъп строук даун строук даун строук ъп даун даун ъп даун Това е първата фраза,която се изсвирва 2 пъти. Аз лично използвам малко по-различна техника за тези арпежи от тази,която са ти посочили по-горе,но всеки си има предпочитания и универсална техника е само тази,която ти пасва най-добре на теб самия - мойта техника е ъп строук на първия тон от арпежа и даун строук на следващите два- говоря за конкретната ситуация,при друго разположение на арпежа може да се използва друга техника. Успех и надявам се че съм бил полезен! Цитирай
denko Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 (Редактирано) При мене е точно обратното 1сруна даун , ъп 2струна ъп, тоест нямям удар отгоре на 2 струна . МИсълта ми е да не го зауча неправилно и в бъдеще да се повтори с други сола Редактирано Декември 12, 2008 от MDFk цитирането ти, Денко, е грешно. Виж правилата. Цитирай
lizardman Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Всичко има своята логика. Ако в това соло изсвириш дадено нещо по един начин, в друго соло същото нещо може да е много по-логично да го изсвириш по много по-различен начин. Няма универсална техника, затова трябва да се насочим към развитие на логиката си. Така ще си улесним живота изключително много. За жалост това е много малко коментирата тема. Можем само да гледаме от по-големите и да попиваме логиката им. Ще ти кажа аз как бих процедирал: Поглеждам конкретната ситуация и се замислям. Кое е най-логично? Какво имам преди тази част, какво имам след нея... Може би се нуждая да завърша с удар нагоре, защото следващата фраза ще ми бъде много по-лесна, ако започна с удар надолу. Може би последния тон трябва да го натисна с кутрето (да речем), защото така ще ми е по-лесно следващата фраза да я започна с показалеца. С една дума - не заучавай нещата като робот, а си изгради логика. След време може да срещнеш безобразно заплетени неща и да си ги направиш много по-лесни . А защо да е по-трудно, като може да е по-лесно. И без това музиката си е достатъчно сложна. Цитирай
Enchant Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 При мене е точно обратното 1сруна даун , ъп 2струна ъп, тоест нямям удар отгоре на 2 струна . МИсълта ми е да не го зауча неправилно и в бъдеще да се повтори с други сола Грешката е моя в случая- при бързането съм ги обърнал. Правилното е даун - ъп -ъп -даун -ъп. Та техниката си ти е абсолютно правилна. Цитирай
Fenix Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Свири го така както ти идва натурално и не го мисли. Just play. ако не става - упражнения му е майката Цитирай
BWC Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Дали в нета няма таблатура която дава отговор на въпроса ти ? Цитирай
pepata Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Пич тая група Pagan's Mind е много яка ако ми пратиш песента бих могъл да го извадя и да го запиша имам предвид изсвирено бавно ако те устроива petar_petrov_87@abv.bg но трябва да те предупредя че с една китара няма да е същото (ако с група го свириш) понеже на първо слушане чувам че пича с клавира доблира всичко отделно ако не се лъжа чувам втора китара на терца..... поправете ме ако греша Цитирай
Enchant Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Да,във финалната част на солото има записана втора китара,която също свири арпежи,но на терцов интервал. Цитирай
Tomcat Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Айде тука така както сте се разгрели да ми помогнете и на мен малко,как да извиря туй нещо на 2:49 солото как е? много моля да ми помогнете Цитирай
Enchant Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Айде тука така както сте се разгрели да ми помогнете и на мен малко,как да извиря туй нещо на 2:49 солото как е? много моля да ми помогнете Ако знаеш какво е ми минорна пентатоника,това нещо се свири в централното блокче на пентатониката в ми минор, построява се от 12-то прагче. Пробай да бенднеш 2-ра струна с трети пръст от 15 прагче с цял тон нагоре и върни обратно бенда и след като си върнал в тона на 15 прагче изсвири тон на 12 прагче с първи пръст- ще чуеш първата фраза от солото. Всичко ,което се свири в това соло е в това блокче от пентатониката. Цитирай
Tomcat Отговорено Декември 13, 2008 Отговорено Декември 13, 2008 Емм много благодаря но ако може и да ми дадеш някойлинк към урок за тази пентоника цена няма да имаш Цитирай
Recommended Posts