Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Та значи имам си аз една Яамахичка и едно вампирче - двете много добре се понасят - обаче като ръчна вампа у Audigy-то и става - ужас - се едно свира във варел - нищо общо със звукът който нормално се чува през вампа, неба никакав бас и само едно стържене се чува - смея да твърдя че съм опитал почти-всички комбинации за свързване и резултата е същия. Само за сравнение - ако включа китарата направо в картата саунда е по-добър........ та немога да се преборя с тоз проблем - някой нещо да подскаже? - Връзвал съм вампа в разни други неща и няма такъв проблем.

Ползвам КХ драйвери - ма невярвам в тях да е проблема - по-възможно е в настроиката им.

Отговорено (Редактирано)

Като за начало пробвай, да намалиш мастър волюма на вампа! После си увеличи китарата софтуерно...

Редактирано от Sieger
Отговорено

аз вече взех да се чудя дали ще ми отнеме по вече време да се науча да се записвам от колкото да свиря това което ми харесва... :curse:..имам напредъци де... ама :bravo:

само еидн съвет, микса накрая като цяло е повече от половината път към доброто звучене.. ако мога така да се изразя.Намали диста , намали силата , изкарай звука все едно че ще го слишаш на слушалки и пробвай пак.Има наоколо хора които имат същия ефекти и ще светнат аз съм с X-Vamp има некои разлики :lol:

Отговорено

Значи проблема е в настройките на КХ драйвера - помагайте - нищо не му разбирам на това дсп - пъклна каша - ако някой има настройки за запис с Нуендо да ги даде - плиииззз

Отговорено

Аз имам различно мнение по въпроса, защото ми напомня на един проблем, който имах преди време...

Това, че се чува като във варел и особено ако пуснеш малко chorus, говори, че L(left)/R(right)/G(ground) каналите са се омазали...

Причините:

>Скъсала се е масата

>Използваш МОНО кабел за да свържеш СТЕРЕО изхода на вампирката

>Прецакал се е жака на процесора или на картата

>Използваш микрофонния вход на картата

Решението:

Каквато и да е причината, имаш два варианта:

>Ако ще минаваш на МОНО, това трябва да стане като изолираш единия канал- примерно в един СТЕРЕО жак вземаш само левия/десния канал и масата. Другия канал в никакъв случай не трябва да е свързан! Респективно другия жак спокойно можеш да го ръгнеш в МОНО входа(примерно за микрофон) на картата, като естествено масата и сигнала(+ и -) трябва да отговарят

>Ако ще е стерео, всички канали трябва да отговарят и никъде да не дава на късо. Обяснението е... следното :)

Този процесор им вграден stereo expander, което е съвсем леко ехо(колкото да се дефазира сигнала) на единия канал и ако примерно десния канал дава на късо с масата, а левия е ОК, се получава т.нар phase cancellation и ефекта е точно "отдалечен" и мътен звук. Така, че засега си провери кабелите и жаковете

Отговорено

Вероятно ще е номера с кабелите защото ползвам моно кабел и го ръгам в стерео - а за КХ нема грижи ама за DSP-то никъде няма подробна информация - дори и в сайта - голяма плетеница е.

Отговорено
Та значи имам си аз една Яамахичка и едно вампирче - двете много добре се понасят - обаче като ръчна вампа у Audigy-то и става - ужас - се едно свира във варел - нищо общо със звукът който нормално се чува през вампа, неба никакав бас и само едно стържене се чува - смея да твърдя че съм опитал почти-всички комбинации за свързване и резултата е същия. Само за сравнение - ако включа китарата направо в картата саунда е по-добър........ та немога да се преборя с тоз проблем - някой нещо да подскаже? - Връзвал съм вампа в разни други неща и няма такъв проблем.

Ползвам КХ драйвери - ма невярвам в тях да е проблема - по-възможно е в настроиката им.

проблема не е в компа. порсто ти трябва GIBSON(всякакъв модел) и кубе FENDER BLUES(или ROCK) DE LUXE. е да скъпичко е ама си заслужава.

Отговорено

Провери да не си пуснал някой от вградените ефекти на картата.

Дай и връщане към начални настройки ако има

Аз съм с Creative Live 5.1 и вадя приличен звук (като за у нас де)

китара Washburn Wi14 -> процесор Yamaha DG Stomp ->

-> звукова карта Creative Live 5.1 (тука използвам микрофонния вход) ->

-> уредба Hi Fi Panasonic AK15

:godbless: