Lucas Kane Публикувано Декември 8, 2008 Публикувано Декември 8, 2008 Здравейте, та моята история е следната : здобих се със известно количество пари и съм се засилил да си купувам нова китара (попринцип карам с един стаг дето за нищо не става вече). Та проблема ми е че не мога да реша дали да си взема 7 или 6 струнна китара. От една страна седмата струна добавя доста тежки тонове което ми харесва, но пък не знам как са нещата със настройки и така нататък ,и не знам дали ще мога да си свиря нещата които съм правил (пък и доста други песнички) които са си примерно за дроп D примерно. Та ако дадете някакви съвети ще съм безкрайно благодарен. Цитирай
prayer4eto Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 По принцип, за да свириш Drop D, когато търсиш китара, гледай да не е с Флойд Роуз. Не че не може, но локването на струните не ти позволява бърза настройка до Drop D и обратно. А вече дали 6 или 7 струнна да е - според желанието . Цитирай
sevenstring Отговорено Декември 9, 2008 Отговорено Декември 9, 2008 7-струнна безпосрно не е най-удобният вариант за drop-D, но не е да не става. Най-доброто решение според мен е 7-ма струна да се свали перманентно в A, при което при стандартен строй на първите 6 имаш drop-A (аз така свиря), а при свалена 6-та 7-ма остава на стандартна кварта под нея. Цитирай
Lucas Kane Отговорено Декември 9, 2008 Автор Отговорено Декември 9, 2008 Благодаря много, Май ще се ориентирам към седемструнна. Ако може и още един въпрос - за колко лева горе доло може да се намери ibanez RG 7321? И пак благодаря за помоща Цитирай
Recommended Posts