Jump to content
Българският форум за музиканти

Нужда от помощ


Lucas Kane

Recommended Posts

Здравейте, та моята история е следната : здобих се със известно количество пари и съм се засилил да си купувам нова китара (попринцип карам с един стаг дето за нищо не става вече). Та проблема ми е че не мога да реша дали да си взема 7 или 6 струнна китара. От една страна седмата струна добавя доста тежки тонове което ми харесва, но пък не знам как са нещата със настройки и така нататък ,и не знам дали ще мога да си свиря нещата които съм правил (пък и доста други песнички) които са си примерно за дроп D примерно.

Та ако дадете някакви съвети ще съм безкрайно благодарен. ;):thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, за да свириш Drop D, когато търсиш китара, гледай да не е с Флойд Роуз. Не че не може, но локването на струните не ти позволява бърза настройка до Drop D и обратно. А вече дали 6 или 7 струнна да е - според желанието ;).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-струнна безпосрно не е най-удобният вариант за drop-D, но не е да не става. Най-доброто решение според мен е 7-ма струна да се свали перманентно в A, при което при стандартен строй на първите 6 имаш drop-A (аз така свиря), а при свалена 6-та 7-ма остава на стандартна кварта под нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много, Май ще се ориентирам към седемструнна. Ако може и още един въпрос - за колко лева горе доло може да се намери ibanez RG 7321? И пак благодаря за помоща :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.