Muteriac Публикувано Декември 7, 2008 Публикувано Декември 7, 2008 (Редактирано) Здравейте. Наскоро прочетох 'Guitars' на Дейвид Шилър и останах доста очарован - книгата описва историята на китарите от началото на 20 век (има завидно богат снимков материал), с много кратка информация относно устройството на акустичната китара и адаптерите за електирческата. От там ми хрумна идеята да питам за подобни книги за китари. Не търся самоучители, а по-скоро материали, в които най-подробно е обяснена всяка една жичка от инструмента и изобщо литература за китарите като цяло, а не за свирене. Предварителни благодарности! Редактирано Декември 7, 2008 от Muteriac Цитирай
sasog Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Не знам дали това се брои, но на мен изданието много ми харесва. Книга Цитирай
indy Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Тук има много интересни книги за историята на съвременните марки /Фендер, Гибсън, etc./, но са преведени на руски КНИГИ Цитирай
Muteriac Отговорено Декември 13, 2008 Автор Отговорено Декември 13, 2008 Благодаря за отговорите! Уви, владея само български и английски. Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 13, 2008 Отговорено Декември 13, 2008 (Редактирано) Тук има много интересни книги за историята на съвременните марки /Фендер, Гибсън, etc./, но са преведени на руски КНИГИ Много хубав линк. И сега малко офтопик в тази връзка. В едно интервю Джими Пейдж казва, че е оставял грешки в студийните записи / нищо не можело да се направи /. Например "I Can't Quit You Baby". Много китаристи са му "вадили" солата 1:1, което означава заедно с грешките. И на колко още китаристи сме им вадили грешките? Може би трябва да пусна отделна тема за грешки в музиката, или вече има, пък аз съм я пропуснал? Редактирано Декември 13, 2008 от yotzzo Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 ^Ама това пък е ебаси якото соло! Не виждам къде са грешките освен два-три момента, в които ритмиката не е перфектна, но това е напълно нормално. Освен ако не си краен перфекционист, което е хубаво всъщност. Иначе си заслужава научаване солото Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 ^ Солото ми е любимо, изобщо цялата китарна партия. Виж интервюто. /мисля, че беше от 1977-ма/ Има много какво да се научи от чичо-дедо Джими. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Какво се има предвид под грешки? Комозиционни или технични? Щото ако са композиционни надали биха се окачествили като грешки. Вярно е, че музиката си има своите закони, но ако нещо не е написано по тези закони и въпреки това става, няма основание да се съди неговата... "легалност". Пример - батко ви Шулдинер (лека му пръст) от Death. Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 ^ E, за грешките може да се отвори цяла тема. Цитирай
Recommended Posts