Jump to content
Българският форум за музиканти

Техники за пеене


John Lennon

Recommended Posts

От доста време свиря на китара да кажем от шест-седем годишен и свиря горе долу добре. :greenball: Пък и пея добре но имам склонноста от време на време да греша някои тонове. Чудя се дали някой може да ми каже някакви упражнения или техники за да пея по добре и да развивам гласа си. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

John-е,

Реших, че днес е денят да се ангажирам с твоето питане.

Като ти чета поста, ме обземат едновременно песимизъм и оптимизъм по отношение на теб, започвам с песимистичните констатации:

1. Нищо не си казал. Колко често е това "от време на време" с грешния тон?

2. Правиш ли разлика между грешен тон и фалшиво пеене?

3. Ти ли се чуваш, че грешиш или някой отстрани? (Толкова са общи тия въпроси, ама нямам избор.)

4. Ако ти сам се чуваш, КОГА се чуваш - веднага след като си допуснал грешката и можеш да върнеш фразата и да се опиташ да се поправиш или... на запис?

5. Как пееш - с китарата или без съпровод (и кога по-често грешиш)?

6. Какво пееш? (За всеки случай и това питам, макар че по ника и от това, че свириш на китара, не допускам, че ще ме "застреляш" с ария от "Селска чест" :) )

 

Откъде идва моят оптимизъм:

Този ник... John Lennon... Фен съм. Слабост ми е...

Това, в съчетание с факта, че свириш от 6-7-годишен, ме навежда на мисълта, че си на повече от 13 години (и вероятно вече си мутирал). :thumbdown:

Хайде..., аз не съм учила "по книги", има и такива хора из форума, все ще намериш комфорт да си проговориш с някого. Ако наистина искаш помощ, дай примери. Или запиши нещичко, или се воържи с търпение и ОПИШИ какво се случва "от време на време". Зависи доколко си се САМОпреценил, но по моему грешките си имат причини и най-добре се отстраняват по типологии. Могат да бъдат абсолютни/относителни, инцидентни/системни.

Аз не мога да ти дам упражнения ИЗОБЩО. Но ако ти представиш примери и записи и реша, че опитът ми е подходящ, за да ти помогна, ще ти изведа упражнения на база на грешките и след известна работа върху грешката като ТИП, може би ще я изчистиш като "комплекс от проявления". Това ще се отрази на цялото ти пеене.

НЕ ЗНАМ и не обещавам нищо предварително!

Така, както Джон ми е слабост, така и не бих приела някой да се изгаври с това име, имай го предвид...

Хайде, успех във форума. "Поразкърши снага" из още някоя тема, ориентирай се и, ако не ти се е изпарил ентусиазмът с пеенето, действай! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Angelina много благодаря за хубавия коментар. Супер си :girl_witch: . Относно термина "грешни тонове' нямам предвид фалшиво пеене. Искам да кажа че правя по някоя грешка в някой тон от песента. Проблема идва от факта че като по малък взимах от много високи тонове до много ниски и не можеха да ми определят гласа (тенор контра тенор баритон) и в последствие с възраста и не развиването на гласа започнах да клоня към все по ниски тонове и започнах да пея ниско в стил Луис Армстронг Джон Ленън и тн. Мисля си че това че подражавах на някои певци ми е повредило малко или много гласа. Преди свирех и на пиано но спрях. Започнах да пея на karaoke с оригинална музика и свикнах така и явно и това си е казало думата. :D Все пак благодаря за описателния коментар :) Днес 08.12 е паметен ден в музикалната история нека изпеем една песен в памет на Джон Ленън :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и в последствие с възраста и не развиването на гласа започнах да клоня към все по ниски тонове и започнах да пея ниско в стил Луис Армстронг Джон Ленън и тн.

;)

 

Стана ми забавно като прочетох Джон Ленън до Луис Армстронг като стил на пеене ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... нека изпеем една песен в памет на Джон Ленън :)

Аджиба, ориентирай се в тази посока, вземи изпей нещо и го пусни. После приказките. ;)

Поздрав! <<Look at me...>>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.