adXok Публикувано Септември 4, 2005 Публикувано Септември 4, 2005 (Редактирано) Здравейте, гледам тука разни китари... Jackson, Ibanez, Yamaha... ама се натъкнах на много непознати за мен неща. Най-непознато за мен бе задното магаре. Срещнах няколко вида, които ме кефят като описание на възможностите, но се чудя каква е приликата и разликата им?! Така... Всички знаете за Floyd Rose (аз пък не съм пипал таквоз нещо). Срещнах обаче при Ibanez и някакви тремола от тези: Edge Pro I, Edge Pro II... мисля, че и III май видях (или се подготвя). KoЯn имат и собствена приставка наречена The U-bar, която можела да се заменя със стандартно Lo-Pro тремоло, ама аз и тва стандартно не го знам какво е! Някой да обясни прилики и разлики между горепосочените. Всички ли са от семейството на Floyd Rose-a или има големи разлики. Знам, че флойда е класика, ама тия еджове много яко седят... и удобни изглеждат! Къде ги има!? Благодаря... Редактирано Септември 4, 2005 от adXok Цитирай
BlueZone Отговорено Септември 5, 2005 Отговорено Септември 5, 2005 Всички неща, за които говориш, са различни видове Floyd Rose, а специално U-bar-а на корн е просто желязо, което заменя ръчката на флойда, а не самия флойд. Lo-Pro Edge не е стандартно тремоло, и го има предимно на джемовете и други такива китари от този клас и е малко по-голямо и малко по-скъпичко. Иначе това, което би могло да се нарече стандартно е по-скоро Lo-TRS. Цитирай
Recommended Posts