Tim1 Публикувано Декември 4, 2008 Share Публикувано Декември 4, 2008 (Редактирано) Здравейте , купих си нов синтезатор Roland GW 8-първо,че ми се видя доста сложен,аз си бачкам със синтезатор от преди 10-на години модел,пуснах си го да бачкам-има много здрав саунд,удобен е с флашка се зарежда,обаче имаше изненади.Саунда е много различен-барабаните "стърчат",някъде се губи баса,някъде не излиза някой инструмент или излиза много по различен.Има значителен дисбаланс в звученето. Бих искал да попитам-какво трябва да направя-до колко знам да прослушам звуците на синтезатора-и да направя нов програм-чендж с новите инструменти-по принцип те са GeneralMidi,има разлика в качеството на звученето.И как да направя програмченджа-като в книжката инструментите са с 4-цифрени номера-например бас 0198-акустик бас ? Бих ви бил благодарен да ми кажете някой съвет какви стъпки трябва да предприема да си направя саунда приемлив.Благодаря Редактирано Декември 4, 2008 от Tim1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 7, 2008 Share Отговорено Декември 7, 2008 Неразбрах това което казваш за различния саунд за фабричните стилове ли се отнася или ползваш други стилове които си имал от преди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tim1 Отговорено Декември 8, 2008 Автор Share Отговорено Декември 8, 2008 Неразбрах това което казваш за различния саунд за фабричните стилове ли се отнася или ползваш други стилове които си имал от преди. Понеже в синтезарора има около 1000 звука /саунд-бленди/-например 10-15 баскитари-аз си харесвам някои-как да извикам и да ги направя те да ми сжирят на перформанса за стилове,или как да ги извиквам в програм-ченджа на миди файловете на песните ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gggttt Отговорено Декември 8, 2008 Share Отговорено Декември 8, 2008 Неразбрах това което казваш за различния саунд за фабричните стилове ли се отнася или ползваш други стилове които си имал от преди. Понеже в синтезарора има около 1000 звука /саунд-бленди/-например 10-15 баскитари-аз си харесвам някои-как да извикам и да ги направя те да ми сжирят на перформанса за стилове,или как да ги извиквам в програм-ченджа на миди файловете на песните ? един малко сложен начин http://forum.muzikant.org/index.php?showto...rt=#entry345860 но тук се ползва и компютър мога да изпратя и видео как се правят тези неща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tim1 Отговорено Декември 11, 2008 Автор Share Отговорено Декември 11, 2008 един малко сложен начин http://forum.muzikant.org/index.php?showto...rt=#entry345860 но тук се ползва и компютър мога да изпратя и видео как се правят тези неща Благодаря за съветите-обаче ще ми трябва малко време да го науча и да го направя показаното. Аз нямам добри познания в информатиката и компютъра.До колкото разбирам-трябва да бъде инсталирана някаква линия,връзка от програми,през която "линия"-като премине мидито-ще бъдат променени контролите ? Така ли да го разбирам с две думи ? Ако може да ми пратите видео-ще бъда много благодарен,понеже малко е сложничко.Благодаря. slaveslave55@yahoo.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 15, 2008 Share Отговорено Декември 15, 2008 Сложно ще му е на момчето. Клавира му няма добър секуензер, а на диска незнам какво има като програми. Ако има някоя секуензерна програма като Cakewalk и знае как работи програмата може да му помогна ако иска. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tim1 Отговорено Декември 16, 2008 Автор Share Отговорено Декември 16, 2008 Сложно ще му е на момчето. Клавира му няма добър секуензер, а на диска незнам какво има като програми. Ако има някоя секуензерна програма като Cakewalk и знае как работи програмата може да му помогна ако иска. Имам и Cakewalk 9. Само проблема ми е,че като включвам с USB кабел, компютъра показва ,че имам връзка с синтезатора-но няма на Midi-Ports връзка с синтезатора ./ако се изразих правилно/. Излиза ми искане за инсталиране на софтуеър-нямам представа за какъв софтуеър става въпрос.Преви включвах стария синт към компютъра с обикновен кабел-две петици с букса към гейм-порта без софтуеър . Защо понякога с USB кабел дава връзка,понякога не излиза ? Къде бъркам.Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 16, 2008 Share Отговорено Декември 16, 2008 Тази тема и другата с контролерите са много близки затова ще пиша само тук. Връзката между синтезатора и компа по миди път става с кабел две петици от едната страна/към синтезатора/ и USB или букса за геймърския порт от другата страна. Аз ползвам геймърския порт. USB-то на синтезатора не е за миди връзка а само за пренос на данни. За обработката на миди файл не е нужно да са свързани компа с клавира, но е добре за да чуваш какво правиш.Отваряш Cakewalk 9 и това ще ти е секуензера. От интернет си дръпваш файла http://www.roland.com/synth/GW/download_E.html с дефиницията на инструментите си и ги зареждаш в Cakewalk 9. После на траковете си слагаш инструментите както ти харесва. Имената са както на Tone list. Като си подредиш инструментите каквито искаш Save as в формат midi 0 и после с флашката или по USB кабела си прехвърляш файла към синтезатора. Ако неможеш да работиш с Cakewalk пиши на скайпа ми и ще ти обясня каквото мога. skype: niki_midi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fentasy Отговорено Декември 18, 2008 Share Отговорено Декември 18, 2008 Аз имам същият проблем с Yamaha PSR S550B.Благодаря за отговора.Много е точен.Тя няма стандартните петици.Всички ме убеждаваха, че USB порта върши същата работа ,но вече очевидно не е така.На всичкото отгоре не мога да открия никъде въпросният ins. patch.А дори и да го открия и дефинирам в Cakewalk,какво от това.Ще мога да избера желаните инструменти по имена и да ги затворя в миди формат 0 без да ги чуя.За да стане това трябва да ги пренеса с флашката в клавира и да разбера ,че не ми харесват.И после всичко обратно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 Момент да не объркаме нещата. В твоя случай с Yamaha S550B буксата USB to host освен за трансфер на данни/ song, style и др./ служи и за миди връзка виж страница 101 от ръководството на синтезатора. Трябва ти драйвер може би или пропускаш нещо. Като намериш този файл и го дефинираш в Cakewalk и свържеш компа със синтезатора ще можеш в реално време да правиш всичко и накрая само ще запомниш готовия файл. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 Връзката между синтезатора и компа по миди път става с кабел две петици от едната страна/към синтезатора/ и USB или букса за геймърския порт от другата страна. USB-то на синтезатора не е за миди връзка а само за пренос на данни. skype: niki_midi Моля за ИЗВИНЕНИЕ към всички които са прочели по-горе написаното от мен. То не е съвсем изчерпателно и за да не ви заблудя ще допълня нещата. Ако на синтезатора ви има букса USB to host от там освен пренос на данни също може да го управлявате с компютъра си по миди път. Така че имате избор между варианта с петиците или USB-то. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fentasy Отговорено Декември 21, 2008 Share Отговорено Декември 21, 2008 Аз благодаря за отговорите. Бъркам някъде,но и не само аз опитвах.Никой не се справи.Наистина клавира върви със диск на който има драйвер,и програма за трансфер на файлове.При инсталация драйвера се вижда единствено в Sistem-sounds,и във въпросната програма на OUT.Във midi devices на Cakewalk обаче не се появява и не мога да го избера като устройство на изход.Смятам ,че найстройките в клавира ги изпълнявам съгласно инструкцията.Опитах с три различни кабела и три различни компютъра.При включването на каквото и да е друго устройство компютърът реагира със звън и надпис ,че е готово за употреба.Тук няма такова нещо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Декември 22, 2008 Share Отговорено Декември 22, 2008 Проблема май е в компютъра. Я провери в полето Sound and Audio Devices Properties в подменю Audio най-долу в полето MIDI Music playback. Там трябва да е посочена звуковата карта на компа. Каквото се вижда там това ще се вижда в Cakewalk. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fentasy Отговорено Декември 23, 2008 Share Отговорено Декември 23, 2008 В компютърът всичко си е така както казваш.В него няма логика да има каквито и да е настройки.А клавира има Lokal,PC,External,и още едно -две в тази посока.И по същество това е повече от елементарна функция.И не мога да разбера къде толкова може да се сгреши.Това е класически въпрос.Не зависи нито от модела на компютъра,нито от модела на клавира.Принципа трябва да е един и същ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sisa3 Отговорено Март 16, 2009 Share Отговорено Март 16, 2009 Здравейте,и аз се мъча с Roland GW8.Знае ли някой как мога да си сменям комплектите барабани в юзерите и мога ли да им правя баланс(отделно тъпан,фус и т..н)? Благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts