n00benstein Публикувано Декември 1, 2008 Публикувано Декември 1, 2008 Здравейте, Знам че вероятно ви е писнало от неинформирани лаици които ви тормозят със запитвания, но ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне със странния проблем който имам. Купих си китара (Ibanez GRG170DX) и аудио интерфейс (E-MU 0202 USB), но когато реших да закача китарата чувам само шум. Пробвах 2 различни кабела (кекавият включен в комплекта и един по-масивен), както и двата входа на емуто. Ръчках настройки без успех. Записвам с Ableton Live 7. Имам усещането, че проблемът е в китарата, защото с микрофон успях да запиша (макар и слаб) сигнал. Ще съм благодарен на всеки, който даде идея дали не изпускам нещо, преди да съм се раззвънял да се обяснявам за гаранции и сервизи. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Хаха, щом като китарата работи (успял си да я запишеш с микрофон), значи не е от китарата, че ако идеш в магазина и кажеш "Китарата ми е повредена, щото с микрофон я записвам, пък Line-in не мога" само ще ти се смеят много и от сърце Предполагам, че е нещо от настройките на звуковата карта. Цитирай
n00benstein Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 (Редактирано) Опа, не се изразих правилно - успях да запиша звук от микрофон с е-муто. Мина ми през главата че може да е проблем с интерфейса, но нейсе. Когато вържа китарата обаче се получава само жужене и не реагира на никакви действия от моя страна. Ако има нужда от още разяснения съм насреща Редактирано Декември 1, 2008 от n00benstein Цитирай
abductor Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Виж дали китарата е увеличена от копчето й. Пробвай да вдигнеш нивото на Line-In-a - китарата е по-слаба като звук от микрофон. Цитирай
n00benstein Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 Мерси за отговора, обаче въртенето на копчето на китарата няма никакъв ефект. В голяма степен същото важи и за аудиото, не регистрира абсолютно нищо. Преместих Ground Lift switch-a и поне шума изчезна, но проблемът остава че няма сигнал... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Вадиш кабела от китарата и без да пипаш металната част на жака(държиш го през плат), с пръста на другата си ръка пипаш върха(пъпката) на жака. Ако тогава не записва брум от пипането - не е в китарата проблема. Ако пък брума се записва, а като ключиш китарата и я усилиш не се записва нищо - има проблем в китарата. Все пак, включва ли китарата в китарен усилвател? Цитирай
n00benstein Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 Бумът си е на място. Нямах възможност да изпробвам китарата преди тази вечер, явно проблемът наистина е в нея. Ще намеря време тези дни да я замъкна да се пробва. Благодаря на всички ви за времето и усилията Цитирай
Recommended Posts