Jump to content
Българският форум за музиканти

Започнаха проблемите


n00benstein

Recommended Posts

Здравейте,

 

Знам че вероятно ви е писнало от неинформирани лаици които ви тормозят със запитвания, но ще съм благодарен ако някой успее да ми помогне със странния проблем който имам.

 

Купих си китара (Ibanez GRG170DX) и аудио интерфейс (E-MU 0202 USB), но когато реших да закача китарата чувам само шум. Пробвах 2 различни кабела (кекавият включен в комплекта и един по-масивен), както и двата входа на емуто. Ръчках настройки без успех. Записвам с Ableton Live 7.

 

Имам усещането, че проблемът е в китарата, защото с микрофон успях да запиша (макар и слаб) сигнал. Ще съм благодарен на всеки, който даде идея дали не изпускам нещо, преди да съм се раззвънял да се обяснявам за гаранции и сервизи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, щом като китарата работи (успял си да я запишеш с микрофон), значи не е от китарата, че ако идеш в магазина и кажеш "Китарата ми е повредена, щото с микрофон я записвам, пък Line-in не мога" само ще ти се смеят много и от сърце :) Предполагам, че е нещо от настройките на звуковата карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опа, не се изразих правилно - успях да запиша звук от микрофон с е-муто. Мина ми през главата че може да е проблем с интерфейса, но нейсе. Когато вържа китарата обаче се получава само жужене и не реагира на никакви действия от моя страна.

Ако има нужда от още разяснения съм насреща :)

Редактирано от n00benstein
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали китарата е увеличена от копчето й. Пробвай да вдигнеш нивото на Line-In-a - китарата е по-слаба като звук от микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговора, обаче въртенето на копчето на китарата няма никакъв ефект. В голяма степен същото важи и за аудиото, не регистрира абсолютно нищо. Преместих Ground Lift switch-a и поне шума изчезна, но проблемът остава че няма сигнал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вадиш кабела от китарата и без да пипаш металната част на жака(държиш го през плат), с пръста на другата си ръка пипаш върха(пъпката) на жака. Ако тогава не записва брум от пипането - не е в китарата проблема.

Ако пък брума се записва, а като ключиш китарата и я усилиш не се записва нищо - има проблем в китарата.

Все пак, включва ли китарата в китарен усилвател?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бумът си е на място. Нямах възможност да изпробвам китарата преди тази вечер, явно проблемът наистина е в нея. Ще намеря време тези дни да я замъкна да се пробва.

 

Благодаря на всички ви за времето и усилията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.