pacho_p Публикувано Ноември 30, 2008 Публикувано Ноември 30, 2008 Здравейте, имам нужда от малко помощ. Първо да кажа, че не разбирам нищо от музикални инструменти и апаратура, обаче: Дъщерята свири на бас китара, и искам да и подаря кубе. Прегледах каквото можах да намеря във форума, но на края на темите винаги се стига до "Иди и го тествай", което в моя случай е безсмислено. В репетиционната си имат някакво, но искам да й взема за вкъщи, че ми изтормози компютъра. Не ме притеснява свиренето вкъщи и съседите, но все пак няма нужда да е сума ватове, нещо по-малко. Китарата е 5-струнна Yamaha, убийте ме ако знам модела обаче. Ако има значение стила на музиката - поп, рок, с изблици на метъл от време на време. Ще съм много благодарен ако ме насочите какво да търся, колко мощно и за какви пари става дума. Благодаря предварително! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Повечето малки кубета имат проблем с 5-тата струна, други имат проблем с тишината, въпреки, че се водят маломощни (реално не могат да работят тихо), други са неадекватно високи за парите си, четвърти струват колкото пети, които са 4 пъти по-мощни (те са най-добрият избор) и т.н. Бюджетът не е споменат, ще започна от най-евтиното решение, някои хора сигурно ще се разсърдят, но за вкъщи, с моят 5-струнен бад ползвам точно това и си е пушка. При усилване над 2,3 говорителчето се напряга (може би, защото се опитвах на надвиквам барабани с него преди време и почти успях...), но пък толкова е предостатъчно за стая: BT108 Мисля че е няколко лева над сто и е 15 вата. Ако бюджетът е 500 лв, има други решения. Ако е 700-800 има още по-други и т.н. Цитирай
pacho_p Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 Благодаря много за информацията, колкото до бюджета, нямах идея реално колко струва тази техника, но така като гледам, предполагам ще е около 400-500 лв. Цитирай
vurbito Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 ..taka li e-И аз имам същото кубе и същия проблем. Фабрично е. Цитирай
bulby Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Ако можеш да заделиш 650лв, в магазин Фактор има едно кубе Eden Nemesis N15 (200W) за 650лв с 15-ка говорител. Достатъчно мощно е за репетиции и концерти, но може да се пуска и тихичко така че да не пречите на съседите. Офертата, според мен, е много добра, тъй че си помисли. Цитирай
Recommended Posts