Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична китара "cort" и усилвател "thunder"


Recommended Posts

Съвместими ли са. Когато свържа китарата към усилвателя, звука циклично се включва и изключва. Кабелите са ми перфектни. Усилвателя работи нормално. Помогнете! Какъв е проблема?

 

П.П. Забелязах, че стария ми грамофон "Респром" (без усилвател, кристална доза) не може пък да изкара никакъв звук от усилвателя. Реших, че трябва да си направя предусивател. Но може да имам проблем както с китарата. Още повече, че трябва да се направи и захранване за предусилвателя на 9 волта да речеме, защото стандартно в грамофона има 125 волта, неизправено напрежение (така мисля че беше).

 

Моля, ако сте имали подобни проблеми - пишете да обменим опит.

Ако знаете отговора и решението на проблема ми - още по-добре! :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я реши първо какво искаш? Започна с китара и звърши с фрамофон... И дай малко повече инфо за тоя усилвател модел и т.н. По принцип такова нещо като несъвместимост няма! Възможно е входовете да не са предвидени за това, възможно е така както казваш и да задейства защита на крайното стъпало и какво ли още не... И пиши с какво снемяш звука от китарата пиезо кристал/микрофон.

Редактирано от Fender_str
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми мисля, че имам едно предположение :rolleyes:

Китарата нали е с активна електроника (бтв може и да греша ама сите акустички дето съм видел са с такава). Така сега виж какъв кабел използваш към кубето: ако е такъв с три извода (като стерео жак) фърли го и си направи или си купи моно кабел. Забелязал съм, че повоечето хора не знаят за тази особеност на активните инструменти :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми мисля, че имам едно предположение :)

Китарата нали е с активна електроника (бтв може и да греша ама сите акустички дето съм видел са с такава). Така сега виж какъв кабел използваш към кубето: ако е такъв с три извода (като стерео жак) фърли го и си направи или си купи моно кабел. Забелязал съм, че повоечето хора не знаят за тази особеност на активните инструменти :greenball:

Значи от блока с елекрониката (актвна с батерия) излиза стерео жак и сигнала който получавам (отвреме на време) също е стерео. :) Стигнах до извода, че може би един смесител с предусилвател ще ми реши проблема. Как смяташ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не стоплих какъв е проблема да се ползва и стерео жак? :) Сигналът се предава на пина, а масата на масата на жака - средният терминал остава неизползван. При кубето - същата картинка. Може да се индуцират допълнителни смущения, но не виждам причина чак да прекъсва сигнала... :) Я, поясни по-добре за "особеността" на активната електроника, че нещо не стоплих...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така нека да разясня! Използвай моно кабел и ще видиш че съм прав :greenball:

 

Китарите с активна електроника обикновенно се правят така на 1ви пин от буксата на китарата се взима сигнала, на втори пин е вързан минуса на батерията, на слеива, както обикновенно е вързана маса. Целта е когато вкараш моно жак да окъси слеива и 2ри пин и по този начин да вкл. веригата на батерията - свързва масите за да текне рикията :music336:

 

Ако не е направено така ще сменяме батерии на вскяо свирене. повтарям това е за активни инструменти.

Надявам се да сте разбрали идеята от нескопосаното ми обяснение, но ето и нагледно:

 

bcrich-nj_bass.jpg

bcrich-active.gif

 

Сега няма пак да обяснявам защо е видно че със стеро кабел не работи, ясно се вижда нали :)

 

Следващия линк, който трябва да посетиш е този ;)

Редактирано от ludmata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е от схемата не се вижда точно това за което говориш, а и тя е на електрическа китара. Но разбрах, че трябва или да сложа моно жакове на кабела или да окъся 2 пин и маса с едно кабелче. За упътването как да си направим кабел за китара мога да кажа само, че сигурно много ти е кипнало щом ми пращаш подобна информация. Но все пак благодаря! Дано там да е проблема. Не се ядосвай и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив :mellow: Просто мисля, че е полезно, не знам дали можеш или не да поиш. Дали е на електрическа китара или бас или акустична или педал или ... няма значение, хватката е една и съща :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да си прав. Довечера ще опитам. Благодаря за мненията. Утре ще дам резултат :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работи! :thumbs_up:

Благодаря приятелю ! Имаш една бира от мене!

Редактирано от Иван Богословов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами моята електроакустична е пак с активна електорника и си свиря с моно кабел :thumbs_up: Ако вържа на стерео мидъла с масата ще получа също моно жак - не разбрах полемиката поради какво се зароди :thumbs_up:

 

Поздрави,

Влад

 

П.П. А сега те разбрах вече, но пак - стереото може да се накъси и до моно :)

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.