Иван Богословов Публикувано Ноември 28, 2008 Публикувано Ноември 28, 2008 Съвместими ли са. Когато свържа китарата към усилвателя, звука циклично се включва и изключва. Кабелите са ми перфектни. Усилвателя работи нормално. Помогнете! Какъв е проблема? П.П. Забелязах, че стария ми грамофон "Респром" (без усилвател, кристална доза) не може пък да изкара никакъв звук от усилвателя. Реших, че трябва да си направя предусивател. Но може да имам проблем както с китарата. Още повече, че трябва да се направи и захранване за предусилвателя на 9 волта да речеме, защото стандартно в грамофона има 125 волта, неизправено напрежение (така мисля че беше). Моля, ако сте имали подобни проблеми - пишете да обменим опит. Ако знаете отговора и решението на проблема ми - още по-добре! Цитирай
Fender_str Отговорено Ноември 29, 2008 Отговорено Ноември 29, 2008 (Редактирано) Я реши първо какво искаш? Започна с китара и звърши с фрамофон... И дай малко повече инфо за тоя усилвател модел и т.н. По принцип такова нещо като несъвместимост няма! Възможно е входовете да не са предвидени за това, възможно е така както казваш и да задейства защита на крайното стъпало и какво ли още не... И пиши с какво снемяш звука от китарата пиезо кристал/микрофон. Редактирано Ноември 29, 2008 от Fender_str Цитирай
ludmata Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Aми мисля, че имам едно предположение Китарата нали е с активна електроника (бтв може и да греша ама сите акустички дето съм видел са с такава). Така сега виж какъв кабел използваш към кубето: ако е такъв с три извода (като стерео жак) фърли го и си направи или си купи моно кабел. Забелязал съм, че повоечето хора не знаят за тази особеност на активните инструменти Цитирай
Иван Богословов Отговорено Декември 1, 2008 Автор Отговорено Декември 1, 2008 Aми мисля, че имам едно предположение Китарата нали е с активна електроника (бтв може и да греша ама сите акустички дето съм видел са с такава). Така сега виж какъв кабел използваш към кубето: ако е такъв с три извода (като стерео жак) фърли го и си направи или си купи моно кабел. Забелязал съм, че повоечето хора не знаят за тази особеност на активните инструменти Значи от блока с елекрониката (актвна с батерия) излиза стерео жак и сигнала който получавам (отвреме на време) също е стерео. Стигнах до извода, че може би един смесител с предусилвател ще ми реши проблема. Как смяташ? Цитирай
vlex Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Аз не стоплих какъв е проблема да се ползва и стерео жак? Сигналът се предава на пина, а масата на масата на жака - средният терминал остава неизползван. При кубето - същата картинка. Може да се индуцират допълнителни смущения, но не виждам причина чак да прекъсва сигнала... Я, поясни по-добре за "особеността" на активната електроника, че нещо не стоплих... Поздрави, Влад Цитирай
ludmata Отговорено Декември 3, 2008 Отговорено Декември 3, 2008 (Редактирано) така нека да разясня! Използвай моно кабел и ще видиш че съм прав Китарите с активна електроника обикновенно се правят така на 1ви пин от буксата на китарата се взима сигнала, на втори пин е вързан минуса на батерията, на слеива, както обикновенно е вързана маса. Целта е когато вкараш моно жак да окъси слеива и 2ри пин и по този начин да вкл. веригата на батерията - свързва масите за да текне рикията Ако не е направено така ще сменяме батерии на вскяо свирене. повтарям това е за активни инструменти. Надявам се да сте разбрали идеята от нескопосаното ми обяснение, но ето и нагледно: Сега няма пак да обяснявам защо е видно че със стеро кабел не работи, ясно се вижда нали Следващия линк, който трябва да посетиш е този Редактирано Декември 3, 2008 от ludmata Цитирай
Иван Богословов Отговорено Декември 4, 2008 Автор Отговорено Декември 4, 2008 Е от схемата не се вижда точно това за което говориш, а и тя е на електрическа китара. Но разбрах, че трябва или да сложа моно жакове на кабела или да окъся 2 пин и маса с едно кабелче. За упътването как да си направим кабел за китара мога да кажа само, че сигурно много ти е кипнало щом ми пращаш подобна информация. Но все пак благодаря! Дано там да е проблема. Не се ядосвай и успех! Цитирай
ludmata Отговорено Декември 4, 2008 Отговорено Декември 4, 2008 Напротив Просто мисля, че е полезно, не знам дали можеш или не да поиш. Дали е на електрическа китара или бас или акустична или педал или ... няма значение, хватката е една и съща Цитирай
Иван Богословов Отговорено Декември 4, 2008 Автор Отговорено Декември 4, 2008 Дано да си прав. Довечера ще опитам. Благодаря за мненията. Утре ще дам резултат Цитирай
Иван Богословов Отговорено Декември 4, 2008 Автор Отговорено Декември 4, 2008 (Редактирано) Работи! Благодаря приятелю ! Имаш една бира от мене! Редактирано Декември 4, 2008 от Иван Богословов Цитирай
ludmata Отговорено Декември 4, 2008 Отговорено Декември 4, 2008 Радвам се да го чуя Приятно свирене Цитирай
vlex Отговорено Декември 9, 2008 Отговорено Декември 9, 2008 (Редактирано) Ами моята електроакустична е пак с активна електорника и си свиря с моно кабел Ако вържа на стерео мидъла с масата ще получа също моно жак - не разбрах полемиката поради какво се зароди Поздрави, Влад П.П. А сега те разбрах вече, но пак - стереото може да се накъси и до моно Редактирано Декември 9, 2008 от vlex Цитирай
ludmata Отговорено Декември 10, 2008 Отговорено Декември 10, 2008 Може, разбира се, но трябва малко повече желание отколкото да си вземеш един моно да пробваш Цитирай
Recommended Posts